PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
code reads po300

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03 Mar 2012, 04:49 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Nov 2011
Location: ventura, ca
Posts: 52
Send a message via Yahoo to echillie1
Default code reads po300

I'm getting an error code po300 wich means misfire,any suggestions?
2004 pt 5 speed with turbo.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03 Mar 2012, 04:53 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,901
Default Re: code reads po300

Quote:
Originally Posted by echillie1 View Post
I'm getting an error code po300 wich means misfire,any suggestions?
2004 pt 5 speed with turbo.
How old is your plugs, wires & did you get gas at a strage place?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03 Mar 2012, 05:12 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Nov 2011
Location: ventura, ca
Posts: 52
Send a message via Yahoo to echillie1
Default Re: code reads po300

Hello there,
Yes,plugs & wires have been changed a month ago gapped @ .050 using champion copper plugs & mopar wires.

Last edited by echillie1; 03 Mar 2012 at 05:20 pm.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03 Mar 2012, 05:15 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Nov 2011
Location: ventura, ca
Posts: 52
Send a message via Yahoo to echillie1
Default Re: code reads po300

Sorry forgot to post chevron gas 87.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03 Mar 2012, 05:25 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,901
Default Re: code reads po300

Quote:
Originally Posted by echillie1 View Post
Hello there,
Yes,plugs & wires have been changed a month ago gapped @ 0:50 using champion copper plugs & mopar wires.
Quote:
Originally Posted by echillie1 View Post
Sorry forgot to post chevron gas 87.
I think the setting has been changed to 40. You might want to check to be sure. If your running a turbo might want to go high test. At the very least run some injector cleaner through it.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03 Mar 2012, 05:34 pm
Banned
 
Join Date: Sep 2009
Location: south of Tampa, Florida
Posts: 3,037
Default Re: code reads po300

Quote:
Originally Posted by echillie1 View Post
Hello there,
Yes,plugs & wires have been changed a month ago gapped @ .050 using champion copper plugs & mopar wires.
If you're a 2004 "turbo" you shouldn't be using 87 octane. We DO NOT recommend Mopar factory wires unless they are the "BLUE" performance wires. The champion coppers were a good choice. The plug gap should be no more than .040 per a TSB that was issued in 04. And most importantly CHROME, if you're reading this, can you post the entire contents of a TSB if I supply the number or can anyone else here? It is concerned with "idle fluctuation" (misfire) that result in codes P0300 and P0301 and P0302 and P0302 and P0304. The number is TSB 18-024-04. This may explain many of the 300 series of misfires and idle fluctuations that we get, or at least give us another item to have our members check to fix their problem.

Jerry

Last edited by wwpptc; 03 Mar 2012 at 05:38 pm.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03 Mar 2012, 07:46 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Nov 2011
Location: ventura, ca
Posts: 52
Send a message via Yahoo to echillie1
Default Re: code reads po300

My husband regapped my pugs @ .o40 & my car wouldnt even stay started..so he regapped @ .o50 now codes,poo32,& poo38 came up.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odometer reads all 8's waynemann General PT Cruiser Discussions 7 26 Jan 2012 08:16 am
04 GT missing and jerking, Po300 robbie109 General Turbo Discussions 13 19 Jun 2011 07:47 pm
getting a po300 veracruise Tech & Performance Forum 6 09 Dec 2010 04:07 pm
Compass always reads W/nw/sw// but never E/ne/se... matthewmilbut General PT Cruiser Discussions 9 07 Aug 2010 10:23 am
ERROR CODE PO335 & PO300 - HELP! PTZIGGY Tech & Performance Forum 7 09 Dec 2009 05:53 pm


All times are GMT -5. The time now is 09:14 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors