PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
PT Runs Poorly in Warmer Weather

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25 May 2012, 08:21 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oklahoma City, OK, USA.
Posts: 50
Question PT Runs Poorly in Warmer Weather

My base 2004 PT seems to run well when outside temperatures are cooler but starts running rough when temperatures reach the mid 80s and hotter. Have any of you experienced such a strange issue?
When it begins running rough I get P0304 (cylinder 4 miss) and / or P0344 (intermittent CPS problemo). I replaced plugs and wires about 18 months ago (regular tune up / maintenance) and CPS about a year ago to fix a persistent P0344.
Again, the problem seems to be prevalent only when outside temperatures are higher than mid 80s and non-existent on cooler days.
Anyone experience such a malady or is it time to just start throwing part$ at it?
Thanks in advance!
__________________
Poncho Villa
2004 Base Model PT Cruiser, 5 Speed
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17 Jun 2012, 05:05 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Oklahoma City, OK, USA.
Posts: 50
Default Re: PT Runs Poorly in Warmer Weather

I think that I solved the mystery (kinda). After much gnashing of teeth and $pending unwisely, I believe a simple tune up was all it needed. I started by replacing the cam position $en$or with no change. Then I threw in a MAP $en$or after a P0108 was retrieved. Still no luck. I finally resorted to pulling the intake and what do you know? About 30,000 miles on the copper Champions spread the gap to about .050 (I originally gapped them at .040). Threw new plugs and wires at it and it runs fine now.

The outside temperature part of the issue must have been purely coincidental.

Moral of the story? Sometimes the issue can be solved old school!
__________________
Poncho Villa
2004 Base Model PT Cruiser, 5 Speed
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
It runs again Arizcruiser Tech & Performance Forum 3 21 Jul 2011 12:54 pm
Fan Runs But No Air Comes Out tomgrigsby General PT Cruiser Discussions 4 20 Apr 2011 03:53 pm
very poorly pt studentnurse33 General PT Cruiser Discussions 16 28 Mar 2005 08:25 am
I got the runs.... crazie.eddie Tech & Performance Forum 7 19 Oct 2004 03:59 pm
Says runs Hot stirfry General PT Cruiser Discussions 8 01 Apr 2004 11:25 am


All times are GMT -5. The time now is 03:58 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors