PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Serp driving me nuts...

 
Like Tree1Likes
  • 1 Post By peterk

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25 May 2012, 10:11 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
Default Serp driving me nuts...

So being the good neighbor that I am, I tell the guy across the street I will help him replace his serp on a 2002 PT Cruiser.

Got to the belt just fine...upon looking in the tiny opening, the old belt was a little glazed, but tight and normal looking...slipped the old belt off, compared length...(new belt was just a smidge smaller)...threw the new belt on and VIOLA! The belt is WAY too loose. The car starts, makes no noise...but turning the steering wheel causes the loose belt to slip on the P/S pulley and thus...no P/S...I can't for the life of me figure out why. I got a good look at the tensioner while it was moved by someone else, and it appears to move full swing...the spring is heavy and the roller rolls perfectly...

I can't figure out where the issue is. I have checked, rechecked and triple checked that the grooves are all lined up and everything is ran properly.

Is there something I missed or should I assume the tensioner is bad and deal with all that mess>?

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26 May 2012, 12:25 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Nov 2010
Location: oak creek, wi
Posts: 1,149
Default Re: Serp driving me nuts...

it's odd that the new belt was smaller than the old belt yet it's way looser.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 26 May 2012, 01:37 am
mdfrodolives's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,313
Default Re: Serp driving me nuts...

Replace the serpentine belt adjuster--even if it looks good. What else could it be?

Tim
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 26 May 2012, 02:29 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 252
Talking Re: Serp driving me nuts...

Sounds like it isn't "threaded" properly. Is there a sticker under the hood that shows how the belt should be installed?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 26 May 2012, 06:52 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Serp driving me nuts...

Quote:
Originally Posted by NightWing View Post
Sounds like it isn't "threaded" properly. Is there a sticker under the hood that shows how the belt should be installed?
NO, but here it is.


__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.

Last edited by CREWZIN; 26 May 2012 at 07:23 am.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30 Jul 2013, 12:37 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 11
Default Re: Serp driving me nuts...

Once, in the dead of winter, a friggin chipmunk decided to rest on the belt .. threw it off and when I removed the splash shield a little chipmunk "hand" fell out. PITA replacing the belt at 20 degrees outside. I put it on wrong the first try and it was loose .. I had put it around the tensioner the wrong way .. mis reading the diagram because I was looking up from under the car and not straight on as in the diagram.
zamfir2 likes this.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
slight sound driving me nuts :) Linasmom PT Cruiser Convertible Forum 7 15 Sep 2011 04:30 pm
OEM lug nuts djpadko Classifieds: Want To Buy 5 21 Sep 2010 10:04 am
Lug nuts nozzano22 Turbo Wheels/Suspension/Handling 4 21 Sep 2010 06:57 am
'03 Non-Turbo Driving Me Nuts!!!! GaryD Tech & Performance Forum 3 04 Jun 2010 06:34 pm
Overheating Driving me nuts sandyltn12 Tech & Performance Forum 7 28 Mar 2010 11:08 pm


All times are GMT -5. The time now is 04:25 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors