PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
help with a couple codes

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06 Oct 2012, 12:56 pm
1972cudaguy's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Jul 2009
Location: Amherst , OH
Posts: 110
Default help with a couple codes

Went to take my PT for an Echeck this morning , when I started it up had the light on AARRGG!!

can someone tell me what this code means ?

P0141 HO2S Heater Performance Bank 1 Sensor 2

Last edited by 1972cudaguy; 06 Oct 2012 at 01:02 pm.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06 Oct 2012, 02:53 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: help with a couple codes

It's the Oxygen sensor at the CAT.

__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07 Oct 2012, 05:52 am
1972cudaguy's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Jul 2009
Location: Amherst , OH
Posts: 110
Default Re: help with a couple codes

Just replaced it Crewzin . The light went out for a couple days then back on again . Gonna crawl under it later & check connector & wires the end of the sensor seems awfully close to the trans tunnel
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08 Oct 2012, 09:37 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mooresville, NC
Posts: 5,324
Default Re: help with a couple codes

My DTC guide shows it slightly different:
Code:
P0141 O2 Sensor Heater Circuit (Bank 1 Sensor 2)
This does not indicate that the O2 sensor is the problem, even though it can be.

Now, based on my research and my collection of PT Issues, I've combined all that I can find on all DTC's along with suggestions for corrective actions. Here's what I've collected on P0141:
Quote:
Originally Posted by Chromenut's Library
P0141 1T CCM 2003 PT Cruiser

O2 (B1 S2) Heater Circuit Conditions: ECT Sensor less than 147F, BTS signal within 27F of ECT Sensor (cold engine); engine running at idle speed for over 12 seconds, system voltage over 10.5v and the PCM detected the O2 signal was more than 3.0v for 30-90 seconds. Possible Causes: ASD relay output (power) circuit to the heater is open O2 heater ground circuit open or O2 signal circuit is open O2 heater element has high resistance O2 heater element has failed (open or shorted) PCM has failed
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Codes, codes, codes... Desperately need engine light help... cdc3jj General PT Cruiser Discussions 9 01 Sep 2012 07:52 am
CODES codes codes... Anyone know what these codes may mean are wrong? rksnow1 Tech & Performance Forum 10 16 Jun 2012 11:06 pm
codes (again) and new... a couple weeks back got a p0300 batta Tech & Performance Forum 7 01 May 2010 10:33 am
Couple of questions JoeHundredAire Tech & Performance Forum 4 13 Apr 2009 07:06 pm
couple questions phre0n Tech & Performance Forum 4 19 Dec 2007 01:02 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:06 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors