PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Please Help!! Issues with my 05 Cruiser

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06 Apr 2013, 04:31 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 2
Default Please Help!! Issues with my 05 Cruiser

Hi all. New to the forums and I was hoping someone could solve my issue. I have an 2005 base model auto with 126,000 miles. l was recently having a mis-fire while driving and at idle. I thought it was a timing belt so we changed that. Changed the spark plugs and wires just for good measure. Put everything back together and it wouldn't start and run with out help. Got it to keep running above 2000rpm it gave us a crankshaft error. Replaced that then got a MAP sensor error. Replaced that then got a Throttle Position sensor error. Replaced all of that and it still misses. Checked for spark and vacuum leaks. all were fine. I was debating replacing the PCM but I didn't think that i would get CEL's or that the engine would run if it was failing. Also replaced the IACV as another member wrote it would solve the idle miss.It helped but still having a miss. I'm not receiving any other CEL codes now as well. I've been a month without my car, any help you can provide would be greatly appreciated!!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06 Apr 2013, 04:56 pm
Ray_Dockrey's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: May 2012
Location: Mustang, OK
Posts: 1,213
Default Re: Please Help!! Issues with my 05 Cruiser

Are you sure you got the timing right? It is very tricky on these cars.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06 Apr 2013, 05:04 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 2
Default Re: Please Help!! Issues with my 05 Cruiser

Yes, my husband is pretty observant and kinda anal retentive about making sure everything goes back together correctly. He is double checking the timing belt alignment, but in the instance it is correct, do you know what else may be causing my issues? Thanks for responding!!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06 Apr 2013, 05:45 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,743
Default Re: Please Help!! Issues with my 05 Cruiser

Sounds like there's only two things you having checked or replaced; the camshaft sensor and the coil. There should have been a fault code to helpyou pin point it but who knows. The coil is pretty bullet proof but we have seen one or two get replaced and fixed the problem. On the other hand, the camshaft position sensor is notorious for going bad or the wiring harness that it's attached to.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cruiser Control Issues. Crid General PT Cruiser Discussions 5 01 Apr 2012 01:54 pm
01 PT Cruiser starting issues rampagent69 Tech & Performance Forum 1 28 Jun 2011 09:12 am
another pt cruiser with issues. neogeo Tech & Performance Forum 13 04 Jan 2011 06:01 pm
Help Issues With PT Cruiser sml18 Tech & Performance Forum 4 24 May 2010 08:36 pm
Cruiser AC Issues mscaho Tech & Performance Forum 4 16 Jul 2007 11:20 pm


All times are GMT -5. The time now is 04:16 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors