PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Still running hot!

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 21 Jul 2013, 09:36 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 18
Default Still running hot!

This is my second post about this problem now. I have a 2001 with 111,000 miles with a new head, timing chain and water pump having been put on about 25,000 miles ago. Its been running hot and I can't figure out why. The fan is working. There is plenty of coolant in the system and I purged it the other day. No visible leaks. Everything seems to be in order but it won't cool like its supposed to. I need help.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 21 Jul 2013, 10:51 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 98
Default Re: Still running hot!

If you have checked the obvious - hi/low cooling fan speeds, coolant level, thermostat, gauge accuracy, etc, and it still runs hot - over 1/2 way on the gauge - try turning the heater to full heat and the blower on high to see if the temp drops. If it does, the radiator is probably partially plugged and either needs flushed or replaced. Both procedures have been discussed fully in other posts - look in the posts stickied in the tech section.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 21 Jul 2013, 11:16 pm
randyincctx's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Location: Corpus Christi,Tx.
Posts: 3,485
Exclamation Re: Still running hot!

Have you checked the ECT?
Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
There's a temperature sending unit called the ECT right below the thermostat and near the bleed valve. Also the computer itself has a hand in running the fan.

Have you checked the ECT?
__________________
2003 PT Cruiser (Base-N/A) Patriot Blue Pearl Purchased @ Police Impound Auction for $1,000.
Aka:~KILLER~
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
It's still running zip Tech & Performance Forum 4 08 Oct 2012 11:22 am
Non running 2.4 Ltd Andymacc Tech & Performance Forum 4 03 Apr 2012 12:19 pm
07 pt fan keeps running mrfish10 General PT Cruiser Discussions 0 03 Mar 2012 09:42 pm
Has anyone tried running E85 in the GT? Cvette54 Turbo Performance 6 09 Sep 2008 10:37 am
XM up and running CHROMEDCRUISER Sound and Security Forum 4 07 Jan 2005 07:22 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:46 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors