PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
04 Cruiser just idles?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 27 Aug 2013, 12:31 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 115
Default 04 Cruiser just idles?

My daughter has a 04 Cruiser that we've had trouble with in the past. I've replaced the fuel pump, cam & crank sensor, plugs and wires, replace timing belt and tensioner and lastly the computer. Its ran flawlessly for the last three months. She called this morning and said it quit on the way home from work. She said it dropped to an idle and stay there even when she was stepping on the gas. Could this be the TPS or IAC? I haven't been home to check it yet.

Bob

Last edited by unioncreek; 27 Aug 2013 at 12:51 pm.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 27 Aug 2013, 07:16 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,882
Default Re: 04 Cruiser just idles?

Quote:
Originally Posted by unioncreek View Post
My daughter has a 04 Cruiser that we've had trouble with in the past. I've replaced the fuel pump, cam & crank sensor, plugs and wires, replace timing belt and tensioner and lastly the computer. Its ran flawlessly for the last three months. She called this morning and said it quit on the way home from work. She said it dropped to an idle and stay there even when she was stepping on the gas. Could this be the TPS or IAC? I haven't been home to check it yet.

Bob
Could be in limp mode or from this description, something with the throttle cable?
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27 Aug 2013, 09:56 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 115
Default Re: 04 Cruiser just idles?

No, not limp mode. Crank sensor was out again. I replaced it 15 months ago. Running good again, it's just for how long.

Bob
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27 Aug 2013, 10:03 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,882
Default Re: 04 Cruiser just idles?

Quote:
Originally Posted by unioncreek View Post
No, not limp mode. Crank sensor was out again. I replaced it 15 months ago. Running good again, it's just for how long.

Bob
Some think the aftermarkets are problematic. Inspect the wiring for damage if you have more issues.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
05 PT Cruiser Error Codes & Idles high GA81PEACH19 Tech & Performance Forum 5 06 May 2013 10:41 pm
PT Cruiser starts, idles for 2 min, stalls, then will not start enviroPT Tech & Performance Forum 7 14 Jan 2013 12:17 pm
2007 pt cruiser high idles tonybouc Tech & Performance Forum 10 04 Jan 2012 10:13 pm
05 pt cruiser idles rough and stalls at idle wncengine Tech & Performance Forum 0 08 May 2009 10:31 am
PT idles low and seems like it's going to die with AC on churdiales Tech & Performance Forum 6 30 Aug 2007 09:01 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:15 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors