PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
PT SHUTTER AGAIN?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05 Jan 2014, 05:08 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2011
Location: somerset,ky
Posts: 222
Default PT SHUTTER AGAIN?

OK 04 NON TURBO..NEW PLUGS WIRES,,KNOCK SENSOR..NO CODES?
SEEMS LIKE WHEM ITS COLD IT RUNS BETTER BUT AFTER IT WARMS A BIT AT IDLE IN GEAR IT SHUTTERS? U CAN WATCH THE ANTINNA AND IT SHAKES LIKE A RATTLE SNAKE LOL..THE TACH DONT MOVE..JUST THE SHUTTERING?

HAVENT TRY A CODE READER YET?..ANYONE ELSE EVER HAD THIS SYMPTOM?

I"M THINKING VACCUME LEAK? BUT CANT SEEM TO FIND ANY?

Last edited by drumrooster; 22 Jan 2014 at 08:15 pm.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05 Jan 2014, 09:41 pm
WolfmanG's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Antonio
Posts: 4,495
Send a message via Yahoo to WolfmanG
Default Re: PT SHUTTER AGAIN?

first off, turn off the caps lock, when you type in caps it means you're yelling. 2nd, does it seem like it wants to shut off/stall out? do you have a check engine light on?
__________________
-Danny Wolfman G
http://www.facebook.com/WolfmanG
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05 Jan 2014, 09:47 pm
Handy_Cruiser's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Oct 2013
Location: Arkansas
Posts: 10,204
Default Re: PT SHUTTER AGAIN?

Quote:
Originally Posted by drumrooster View Post
OK 04 NON TURBO..NEW PLUGS WIRES,,KNOCK SENSOR..NO CODES?
SEEMS LIKE WHEM ITS COLD IT RUNS BETTER BUT AFTER IT WARMS A BIT AT IDLE IN GEAR IT SHUTTERS? U CAN WATCH THE ANTINNA AND IT SHAKES LIKE A RATTLE SNAKE LOL..THE TACH DONT MOVE..JUST THE SHUTTERING?

HAVENT TRY A CODE READER YET?..ANYONE ELSE EVER HAD THIS SYMPTOM?

I"M THINKING VACCUME LEAK? BUT CANT SEEM TO FIND ANY?
My PT does this if I start it and put it in reverse while holding on the brake. It usually means the engine RPM's are a little too high at idle. And that's why it gets better when the engine warms up and the "cold-idle actuator" (or whatever it's called on a PT) shuts so the car can idle down normally.

What is likely happening is that while the PT is cold, the throttlebody makes the engine idle higher until it warms up. With the engine idling higher, the torque converter tries to set in even though you are holding down the break. So the engine is under a load being held back by the torque converter. And that makes it shutter. I don't know how on a PT, but if you can reduce engine idle while cold, it will likely stop this.
__________________

Last edited by Handy_Cruiser; 05 Jan 2014 at 09:51 pm.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05 Jan 2014, 09:49 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2011
Location: somerset,ky
Posts: 222
Smile Re: PT SHUTTER AGAIN?

I DONT KNOW HOW YOU YELL IN A MESSAGE UNLESS YOUR TYPING SOMETHING BAD. I HAVE TROUBLE SEEING SMALL PRINT. SORRY AND LIKE I SAID NO CODES..

No it dont stall it run out good just the shaking at idle?..weard..
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05 Jan 2014, 09:56 pm
WolfmanG's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Antonio
Posts: 4,495
Send a message via Yahoo to WolfmanG
Default Re: PT SHUTTER AGAIN?

Quote:
Originally Posted by drumrooster View Post
I DONT KNOW HOW YOU YELL IN A MESSAGE UNLESS YOUR TYPING SOMETHING BAD. I HAVE TROUBLE SEEING SMALL PRINT. SORRY AND LIKE I SAID NO CODES..

No it dont stall it run out good just the shaking at idle?..weard..
i know you weren't yelling, i actually thought maybe you were just excited lol
well, i'm gonna fold on this one. i hope you get it fixed, sorry i couldn't help.
__________________
-Danny Wolfman G
http://www.facebook.com/WolfmanG
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 05 Jan 2014, 10:37 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2011
Location: somerset,ky
Posts: 222
Default Re: PT SHUTTER AGAIN?

Ok thanks for trying ..Im stumped.....gonna recheck for vaccum leaks..
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06 Jan 2014, 03:26 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,253
Default Re: PT SHUTTER AGAIN?

drum; Mine idles at 1200 rpm when cold, then slowly drops down to ~ 700 rpm after 1 or 2 minutes and stays there. Yours should be close to this.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12 Jan 2014, 10:42 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2011
Location: somerset,ky
Posts: 222
Default Re: PT SHUTTER AGAIN?

idle speeds ok..but still got the shuttering..p0440 p0441 NVLD bad?

woudd this make it shutter? at idle?,..
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 18 Jan 2014, 10:31 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2011
Location: somerset,ky
Posts: 222
Talking Re: PT SHUTTER AGAIN?

hellloo?

anyone had a bad HVLD? di it cause any idle issues? or just throw the codes?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 18 Jan 2014, 10:42 pm
Banned
 
Join Date: May 2011
Location: Dallas Texas
Posts: 3,722
Default Re: PT SHUTTER AGAIN?

you could always just use a bigger font. This is not all caps, so its not yelling.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:07 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors