PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Weird code P050B

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 20 Jan 2014, 07:57 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2008
Location: Upstate, NY
Posts: 26
Default Weird code P050B

Has anybody ever encountered this code before? Took the car to the shop today to have them help me diagnose this, and they'd never seen this particular code before. Doing my own research, it refers to cold start ignition performance, but we're at a loss on how to troubleshoot. The car has been idling unusually low lately, around 600-650rpms cold. When applying the clutch to stop, the rpms will drop quickly and sometimes the engine might stumble a bit. I had the throttle body taken off and cleaned, including the IAC valve. The car now seems to idle a bit smoother, and the code hasn't come back... waiting to see what happens tomorrow morning when I start it. Does anybody have any suggestions?

2006 Base, 5-speed, 146k miles.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 20 Jan 2014, 08:27 pm
randyincctx's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Location: Corpus Christi,Tx.
Posts: 3,485
Lightbulb Re: Weird code P050B

Looks like you may only be the 2nd,or 3rd person to report this code.
A similar issue (and code) was mentioned in a thread last year,and for one member it turned out to be a broken wire leading up to the MAP sensor,and bad wires on the throttle position sensor.

Hesitation problem
__________________
2003 PT Cruiser (Base-N/A) Patriot Blue Pearl Purchased @ Police Impound Auction for $1,000.
Aka:~KILLER~
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 21 Jan 2014, 10:51 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2008
Location: Upstate, NY
Posts: 26
Default Re: Weird code P050B

Thank you! I reread everything from that thread, the problem was similar yet different then mine. After cleaning the throttle body and idle air valve, at -3 degrees F this morning, the car started and came to life a lot smoother then it has in several years now. I'm hoping that is what may have been triggering the code.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0420 code Converter Code? 2008/110,000 miles Sarasmiles Tech & Performance Forum 8 28 Mar 2014 07:08 pm
?? WEIRD ?? mdskinner731 Tech & Performance Forum 7 28 Mar 2012 05:22 pm
Weird.... Busa_Powered General PT Cruiser Discussions 12 23 Jun 2011 10:05 pm
Weird Noise ptlovr Tech & Performance Forum 7 05 Jul 2006 07:14 am
This is just too weird turbomangt Turbo Wheels/Suspension/Handling 3 02 May 2004 11:04 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:09 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors