PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
P1685 code...Did I jump the gun?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 28 Mar 2014, 03:09 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Default P1685 code...Did I jump the gun?

Hello,
first post to the forum. I hope everyone is well.
I own a 2001 PT w/ 208,000 miles. My wife ordered it new in fall 2000.
She purchased a newer vehicle, recently, so instead of driving my 3/4 ton pick-up 60 miles to work, I'm styling in the PT saving gas!
Recently, key would not turn in the ignition...after checking a few forums, I replaced ignition switch "tumbler" (barrel & key). Car started once, but only briefly, then cut off.
I now get this code :
"P1685 Smart key immobilizer module has received an invalid key"

I obviously put a key & tumbler in it doesn't recognize...can I get the car running myself (reset this) or does it have to go to a service center or Chrysler dealership to be reprogrammed?

Thanks in advance for any help or advice.
all my best,
rustintampa
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 28 Mar 2014, 07:55 pm
randyincctx's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Location: Corpus Christi,Tx.
Posts: 3,485
Question Re: P1685 code...Did I jump the gun?

Quote:
Originally Posted by rustintampa View Post
I replaced ignition switch "tumbler" (barrel & key).
Did you set the tumblers to match your original keys,or are you using keys that came with the new cylinder?

Like this:

__________________
2003 PT Cruiser (Base-N/A) Patriot Blue Pearl Purchased @ Police Impound Auction for $1,000.
Aka:~KILLER~

Last edited by randyincctx; 28 Mar 2014 at 07:59 pm.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P1685 MindPhish55 Tech & Performance Forum 8 29 Jul 2014 11:13 am
CPS/acceleration jump/hot idle saltyviolet General PT Cruiser Discussions 3 18 Jun 2013 03:52 pm
Jump Start a problem? niel General PT Cruiser Discussions 7 29 Aug 2011 04:55 pm
Not even a jump worked! Any ideas? durhamchic Tech & Performance Forum 11 16 Jun 2011 04:06 pm
A/C not cooling and causes RPM's to jump Virginia Tech & Performance Forum 4 19 Jun 2009 01:02 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:18 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors