PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 07:31 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wisconsin Dells
Posts: 29
Default NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

hey guys was driving my cruiser yesterday going about 35-40 and all of a sudden i was unable to accelerate (completely), so i pulled over and switched off the ignition and it wouldnt start back up. (turns over but doesnt start) i have no idea where to start. any help would be greatly appreciated!
Miles-127,000
'01 PT Cruiser LE Inferno Red
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 07:35 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,853
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

Quote:
Originally Posted by Cruisin_Fumbles View Post
hey guys was driving my cruiser yesterday going about 35-40 and all of a sudden i was unable to accelerate (completely), so i pulled over and switched off the ignition and it wouldnt start back up. (turns over but doesnt start) i have no idea where to start. any help would be greatly appreciated!
Miles-127,000
'01 PT Cruiser LE Inferno Red
engine light?
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 07:41 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wisconsin Dells
Posts: 29
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

Keycode-p1495
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 08:01 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wisconsin Dells
Posts: 29
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

Quote:
Originally Posted by Cruisin_Fumbles View Post
Keycode-p1495
Seems unrelated?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 08:53 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wisconsin Dells
Posts: 29
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

I should also mention it was still running when i pulled over
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 09:09 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,504
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

It idled okay before you shut it off??
Had you just gotten gas?
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 09:18 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wisconsin Dells
Posts: 29
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

No gas put in. Idled fine.pressed gas pedal no rpm shoot up or accelerątion
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 09:27 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wisconsin Dells
Posts: 29
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

My first thought was fuel pump but after trying to start it could smell gas in airbox going to check for spark tonight after work but i highly doubt it is spark plugs
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 09:32 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,504
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

Can you have someone push/release gas pedal and you look at throttle cables as shown in this picture (you will have a big hose on the right and won't have the blue breather) - see that they move on the pulleys.....

__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10 Apr 2014, 09:37 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wisconsin Dells
Posts: 29
Default Re: NEED HALP! 01 Cruiser stopped accelerating!

Quote:
Originally Posted by quicksilverdon View Post
Can you have someone push/release gas pedal and you look at throttle cables as shown in this picture (you will have a big hose on the right and won't have the blue breather) - see that they move on the pulleys.....

Actually had my gf try to start it while i did that nothing at all
Reply With Quote
Reply

Tags
accelerate, camshaft position sensor, cranks, no-start


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cruiser shakes when stopped TheDarkAvengerX General PT Cruiser Discussions 2 29 Apr 2012 03:43 pm
2006 PT Cruiser bucking when accelerating + no check engine codes mattamusprime General PT Cruiser Discussions 4 26 Mar 2012 08:59 pm
03 turbo gt cruiser has uneven idle when stopped gwynrhyn General PT Cruiser Discussions 12 19 Aug 2011 11:12 am
IDEK anymore - HALP! tempest0mouthy Tech & Performance Forum 12 05 Dec 2009 01:10 pm
HALP Need OEM Reverse lights TheIrishDragon Classifieds: Want To Buy 0 05 Feb 2008 10:42 am


All times are GMT -5. The time now is 02:36 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors