PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Motor Mount Problem AGAIN!!!

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 31 May 2014, 02:25 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 125
Default Motor Mount Problem AGAIN!!!

I just replaced the lower right motor mount back in october 2012.

When I had the wheel off again this morning, I was surprised to see that it looked like this:



1) Do I need to replace the other engine mounts as well???

2) Is it because I messed up the inner weather protector (between the wheel well and the right side of the engine) and the weather is getting at it?

3) When I replaced it the first time, I am not sure that I jacked the oil pan up a little bit (as I read I was supposed to). Everything came off / went on fine. Did I mess everything up by NOT raising the oil pan when I removed / replaced the lower mount?
Attached Images
File Type: jpg engine_mount.jpg (73.6 KB, 90 views)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 16 Aug 2014, 10:56 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jan 2011
Location: Arizona
Posts: 41
Default Re: Motor Mount Problem AGAIN!!!

You can't properly install the motor mounts without supporting the engine.
In addition you should inspect all mounts because one bad mount will put stress on the others.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17 Aug 2014, 07:44 am
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,895
Default Re: Motor Mount Problem AGAIN!!!

Check to upper as well. Either way you need to install these as per the manual, or you put undo stress on the mounts.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motor mount lmcs1234 Tech & Performance Forum 3 13 May 2013 10:39 am
is my motor mount bad? Koch Tech & Performance Forum 19 19 Mar 2012 02:15 pm
motor mount cllwyrc Tech & Performance Forum 13 04 Feb 2012 09:02 pm
Motor Mount CityGirl70 Tech & Performance Forum 11 20 May 2011 10:51 pm
Motor mount mod. PVO PT Turbo Wheels/Suspension/Handling 4 28 Jun 2003 02:30 am


All times are GMT -5. The time now is 06:11 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors