PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Failed high-beam switch melted connector

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 21 Jul 2014, 08:06 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Default Failed high-beam switch melted connector

My gf has an '01 Cruiser and since it was purchased the high-beams never worked. This was several years ago and she's always lived in cities until now, so she never cared about her high beams.

Troubleshooting it this past weekend I found the highbeam switch to be bad, according to manual pin 17 should have continuity with 18 and 19, which it does not. However, I also noticed the 20 pin molex connector itself was damaged. I am guessing a weak connection generated enough heat to likely damage the switch but also melted, warped and discolored the connector. This connector needs to be replaced but I certaintly don't want to go ripping out the entire harness to do so.

Does anyone know where I can get a replacement connector? I don't have an issue splicing in all 19 wires.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 21 Jul 2014, 08:16 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Failed high-beam switch melted connector

There's a member named Brian who tearing apart a cruiser and he's willing to cut things out as he told someone who's looking the the OBDII connector so he could get your part also. Here's his profile so you can contact him. He's new to the forum so I can't say if he's a good seller or not. Buyer beware.

http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...brianr112.html
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 21 Jul 2014, 08:21 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Default Re: Failed high-beam switch melted connector

Thanks CREWZIN, I'll message him. Much appreciated!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 21 Jul 2014, 08:36 am
LionPT's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Central Florida
Posts: 4,371
Default Re: Failed high-beam switch melted connector

$65 at RockAuto: AIRTEX / WELLS 1P1610
__________________

2006 Touring Edition in Cool Vanilla...aka/Ghost
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 21 Jul 2014, 08:53 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Default Re: Failed high-beam switch melted connector

Rockauto, I didn't know they carried connectors at all. I did a general google search and came up empty handed. I assumed it was too much of an odd connector for an aftermarket company to make.

I may have to consider this if I can't get one from another PT. Thanks Lion7718!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blowing high-beam fuses otfiddler General PT Cruiser Discussions 5 29 Apr 2014 07:23 pm
2004 High Beam's not working?? jrunner Interior Accessories Forum 3 03 Oct 2013 11:22 am
High Beam on 2001 LE Jassy General PT Cruiser Discussions 1 06 Jul 2013 12:32 pm
Melted multifunction switch cgleibrand General PT Cruiser Discussions 0 11 Oct 2011 07:06 pm
High beam fuse keeps blowing 92awd4g63 General PT Cruiser Discussions 5 23 Nov 2010 03:18 pm


All times are GMT -5. The time now is 11:44 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors