PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
motor runs in accessories spot on ignition

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 17 Aug 2014, 02:51 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Feb 2014
Location: Prairie Village KS
Posts: 72
Default motor runs in accessories spot on ignition

I noticed today for the first time, that when i have the car running, and turn it to the accessories position, the motor will continue to run for a bit before it dies. Has anyone seen this before?

My PT is an 06 pt cruiser base cruiser
Any help would be GREAT.

Last edited by chiefsfanforever70; 17 Aug 2014 at 03:19 pm.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17 Aug 2014, 03:11 pm
NitroPT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jun 2012
Location: USA kalyfornia
Posts: 15,809
Default Re: motor runs in accessories spot on ignition

Quote:
Originally Posted by chiefsfanforever70 View Post
I noticed today for the first time, that when i have the car running, and turn it to the accessories position, the motor will continue to run for a bit before it dies. Has anyone seen this before?

Any help would be GREAT.
Sure my 1966 Chevy Impala did this, I had a Nissan 280ZX oh and my 57 Chevy did this...what model year PT are you talking about? Sorry but most have dust crystal balls and can't always help if you don't give a little more information about your PT?

__________________
To view larger pictures simply "click " on the picture!

Dalai Lama
"Share you knowledge. It's the best way to achieve immortality."
ASE MASTER TECHNICIAN
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17 Aug 2014, 03:19 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Feb 2014
Location: Prairie Village KS
Posts: 72
Default Re: motor runs in accessories spot on ignition

2006 Pt Cruiser Non Turbo.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17 Aug 2014, 03:41 pm
NitroPT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jun 2012
Location: USA kalyfornia
Posts: 15,809
Default Re: motor runs in accessories spot on ignition

Quote:
Originally Posted by chiefsfanforever70 View Post
2006 Pt Cruiser Non Turbo.
Verify first with a Diagnostic scan tool for any DTCs. If none than your ignition switch may be in need of replacing.
__________________
To view larger pictures simply "click " on the picture!

Dalai Lama
"Share you knowledge. It's the best way to achieve immortality."
ASE MASTER TECHNICIAN
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 17 Aug 2014, 04:02 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: RICHMOND,VA
Posts: 30
Default Re: motor runs in accessories spot on ignition

Quote:
Originally Posted by NitroPT View Post
Verify first with a Diagnostic scan tool for any DTCs. If none than your ignition switch may be in need of replacing.
call GM and demand an ignition switch recall

..... but yes I agree with that. the contacts inside switch may be bad and its not realizing it is being turned off.
__________________
06 PT. Base auto. Sunroof. ... whatever. . Not sure... step-moms car.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
oil spot on garage floor MrGeo Tech & Performance Forum 0 14 Apr 2014 11:14 am
I have a major dead spot PT_or_not_PT General Turbo Discussions 16 06 Nov 2011 04:23 pm
Ignition switch or motor mount? harrym Tech & Performance Forum 1 20 Aug 2011 07:19 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:11 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors