PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Replaced Clutch and won't start now

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04 Sep 2014, 01:51 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
Default Replaced Clutch and won't start now

Me and my dad just replaced the Clutch in His Pt, And now for some reason he can't get it to start, He says when he goes to start it it acts like the battery doesn't have enough charge but we've checked the voltage of it and its fine. Anyone have any idea what the problem could be?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04 Sep 2014, 02:12 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,743
Default Re: Replaced Clutch and won't start now

The first thing to try is a jump start from a good source. You said you have good voltage but didn't say what it is. If jumping it doesn't start it, take the sit filter off to look ay your bettery terminals fit tightness or any corrosion that would stop the voltage from getting to where it needs to be.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04 Sep 2014, 04:03 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2014
Location: SW PA
Posts: 1,335
Default Re: Replaced Clutch and won't start now

Quote:
Originally Posted by LaBrier View Post
Me and my dad just replaced the Clutch in His Pt, And now for some reason he can't get it to start, He says when he goes to start it it acts like the battery doesn't have enough charge but we've checked the voltage of it and its fine. Anyone have any idea what the problem could be?
You didn't by chance disconnect the wireing harness to the cam sensor and coil? Is the clutch releasing? Loose ground at the engine/transmission mounting top left bolt?
Was it running ok just before you did the clutch?
__________________
Addicted to Mopar You can tell how old I am..
65 Dodge Coronet 6 cyl 2dr Post
66 Ply Satellite with 273 engine swap to 69 340 4spd
70 340 4spd Dart Swinger "Those were the days my friend"
73 Charger SE
Had a few Vetts on the way 69, 85
Several Neons some flips
01 Sebring flip
Cruiser's 01, 220K Gone to a new home
Cruiser 03 133K Gone to a new home
Cruiser 06 110K Project Gone to new Home
Cruiser 05 Ltd 120,809 bought with broken belt Oct2015
May 16 Resurrected to once again roam the streets.

20 Miles South Of Pittsburgh
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04 Sep 2014, 09:12 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,297
Default Re: Replaced Clutch and won't start now

Was the pressure plate replaced? Sometimes when the pressure plate is replaced it rubs against the inside of the bell housing if its an aftermarket pressure plate.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04 Sep 2014, 09:34 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: Replaced Clutch and won't start now

Isn't there a a sensor/switch that clutch has to be depressed to start - like on Autos it has to be in Park?
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles

Last edited by quicksilverdon; 05 Sep 2014 at 08:59 am.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
replaced clutch & used 5spd tranny now no start 96realwe Tech & Performance Forum 9 09 Sep 2013 06:30 pm
2001 PT won't start after spark plug replaced Eddyb General PT Cruiser Discussions 22 07 Apr 2012 01:49 pm
no start no spark replaced just about everything noluck05 Tech & Performance Forum 6 23 Jun 2011 11:55 am
Just had the clutch in my '09 replaced at 5800 miles NotEnufGarage General PT Cruiser Discussions 0 04 Sep 2010 10:03 am
Replaced Camshaft sensor and car still wont start john1561 Tech & Performance Forum 3 29 Jun 2008 06:49 pm


All times are GMT -5. The time now is 10:42 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors