PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Still won't start!!!

 
Like Tree1Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01 Oct 2014, 08:16 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
Default Still won't start!!!

Ok guys I am trying to figure out a problem I am having. 06 pt with 110000 miles on it. Took it to guy who changed timing belt, bent valves. He called me and told me the bcm was bad so I bought one and he changed it. Got halfway home and everything just died. No hazards , no power of any kind. Went and bought a new battery and cleaned all the connections and now I have power. Problem is the car won't start. It will turn over and I've got spark, fuel is good. Buddy of mine told me it might be the bcm he put in. Any help would be appreciated. Also no error codes are showing up.

Last edited by Cholles; 01 Oct 2014 at 08:19 pm.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01 Oct 2014, 08:52 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,297
Default Re: Still won't start!!!

Canbus system is not easy to figure out. I would suggest you really should take it to the dealer and have them hook it up to their system and they can easily see whats working and whats not working on the Canbus system.

If you have the time and want to start with the basics I would start with the all the sensors. Make sure all the sensors are tighten down and all the wires are connected firmly to them.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 11:13 am
cruserdad1976's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2009
Location: st james mo
Posts: 8,217
Default Re: Still won't start!!!

how did you bend the valvues??? the PT is non interferance and Im guessing the BCM is a PCM

Do you have spart at the coil??? does it have fule in the fuel rail???
if so id have to say the timing is some how not right
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 04:42 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
Default Re: Still won't start!!!

I have fuel and I do have spark at the coil. I think they were bent because the timing belt didn't break but the teeth came of the belt. I thought they wouldn't be bent either but that's what the guy told me. I had a buddy come over last night and couldn't pull any codes at all. I am having a hell of a time with this. It just cranks and cranks but no start. Could it be a camshaft sensor or a crankshaft sensor? Is there a way to test.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 04:51 pm
LionPT's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Central Florida
Posts: 4,325
Default Re: Still won't start!!!

Quote:
Originally Posted by Cholles View Post
Could it be a camshaft sensor or a crankshaft sensor? Is there a way to test.

Unplug them one @ a time & plug them back in and try to start car after each...be careful the Crankshaft Sensor is tough to get to...don't break it.
Have you checked the Starter..??
__________________

2006 Touring Edition in Cool Vanilla...aka/Ghost
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 04:58 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
Default Re: Still won't start!!!

Starter is good according to a buddy of mine. Will the car start if one of the sensors is unplugged?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 05:06 pm
LionPT's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Central Florida
Posts: 4,325
Default Re: Still won't start!!!

Quote:
Originally Posted by Cholles View Post
Starter is good according to a buddy of mine. Will the car start if one of the sensors is unplugged?
Don't try to start it with them unplugged...unplug 1 check the plug & plug it back in & try to start car...than unplug the other one check plug & plug it back in & try to start car. If you unplug both & replug you won't know which one gave you the problem...it might just be a loose connection, the car will start with a bad Camshaft Sensor, but run rough...the car won't start with a bad Crankshaft Sensor.


If the car broke down on the way home after the repaires, why haven't you taken it back..??
__________________

2006 Touring Edition in Cool Vanilla...aka/Ghost
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 05:10 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
Default Re: Still won't start!!!

The guy won't return my calls. He hasn't gotten any money from me either. I really don't want him touching it anyways. Where exactly is the crankshaft sensor at.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 05:13 pm
LionPT's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Central Florida
Posts: 4,325
Default Re: Still won't start!!!

Quote:
Originally Posted by Cholles View Post
The guy won't return my calls. He hasn't gotten any money from me either. I really don't want him touching it anyways. Where exactly is the crankshaft sensor at.

Above the starter...unhook the battery before you unplug anything.


Here is a video for the Camshaft Sensor...
__________________

2006 Touring Edition in Cool Vanilla...aka/Ghost

Last edited by LionPT; 02 Oct 2014 at 05:26 pm.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 02 Oct 2014, 05:25 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
Default Re: Still won't start!!!

That's gonna be a tough one to get to.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
05 pt will not start dtw05pt Tech & Performance Forum 13 28 May 2013 11:33 pm
car won't start jinky Tech & Performance Forum 6 28 Dec 2012 05:09 pm
car didn't start in the cold, got jumped then was a bubbling sound and won't start Saqqara Tech & Performance Forum 1 15 Dec 2009 06:35 am
What a way to start the day!! Knotsobright1 General PT Cruiser Discussions 7 06 Oct 2009 12:00 am
Ran out of gas and now won't start Gracie512 Tech & Performance Forum 28 09 Jul 2009 10:15 pm


All times are GMT -5. The time now is 10:45 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors