PT Cruiser Forum

PT Cruiser Forum (http://www.ptcruiserlinks.com/forum/)
-   Tech & Performance Forum (http://www.ptcruiserlinks.com/forum/tech-performance-forum/)
-   -   Transmission problem (http://www.ptcruiserlinks.com/forum/tech-performance-forum/55087-transmission-problem.html)

03pc 28 Nov 2014 08:53 pm

Transmission problem
 
On my 03 Cruiser, in the morning Tranny won't go into gear until engine warms up(5to10 minutes), runs okay afterward. This problem started after tranny fluid changed, 4 quarts of ATF FLUID added. Car has 88,000 miles and had not been driven for 2 years.

Busted_PT 28 Nov 2014 09:19 pm

Re: Transmission problem
 
Quote:

Originally Posted by 03pc (Post 547856)
On my 03 Cruiser, in the morning Tranny won't go into gear until engine warms up(5to10 minutes), runs okay afterward. This problem started after tranny fluid changed, 4 quarts of ATF FLUID added. Car has 88,000 miles and had not been driven for 2 years.

Check your level as per the manual.:cool:

JoeX 29 Nov 2014 12:53 am

Re: Transmission problem
 
Quote:

Originally Posted by 03pc (Post 547856)
On my 03 Cruiser, in the morning Tranny won't go into gear until engine warms up(5to10 minutes), runs okay afterward. This problem started after tranny fluid changed, 4 quarts of ATF FLUID added. Car has 88,000 miles and had not been driven for 2 years.

What kind of ATF? was it? ATF+4 is the only one you can use..


All times are GMT -5. The time now is 11:44 am.

Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47