PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Frustrated beyond belief. please help!!!

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 28 Jun 2015, 10:33 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 4
Angry Frustrated beyond belief. please help!!!

Okay so I have a standard 2003 pt cruiser. No Turbo. My car started idling and riding rough (vibrates, jerks, whole 9)....I flashed for codes and got the following:
P0300
P0351
P0352
P0481

I googled them and got to work. Since Wednesday I have replaced all spark plugs, wires, ignition coil, seals on the intake, ran some sea foam in the gas tank, checked all fluids (full and no leaks), and checked my gas cap. Check engine light goes off after each project...Runs smooth for a couple of miles and then bam-engine light is on, and we are in the same jerking boat again. Same codes. I'm pulling my hair out. Any ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 28 Jun 2015, 11:04 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,620
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

I would suggest you check the ground wires at the PCM. All of the codes seems to indicate poor electrical connections.
Make sure you do a battery load test to make sure your voltage is not dropping causing the electronics to stop communicating.
Make sure your battery cables are clean and making good contacts on both ends.
Make sure the coil wires going to the PCM are not touching ground at any location. Check for continuity.

When you start replacing parts make sure you put the old parts back in if its not the problem. If you don't then the more parts you replace the more problems you might be having if the new parts are bad.

Last edited by ptcruisersteve; 28 Jun 2015 at 11:11 pm.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 28 Jun 2015, 11:51 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 4
Smile Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

Thanks for your quick reply, Steve. I will do what you recommended in the morning and let you know how it goes. I'm hoping and praying this fixes the problem (I've already dumped $450 into the car this week). *fingers crossed*
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29 Jun 2015, 02:22 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,620
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

Make sure the coil wires going to the PCM are not touching ground at any location. Check for continuity.

I would do this first. Make sure there are no breaks in the coil wire cable. Others have had breaks in the coil wire cable that causes P0351 & P0352.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 29 Jun 2015, 08:52 am
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,904
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

It would be a good idea what you have had done to the PT. May be related.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 29 Jun 2015, 09:56 am
cruserdad1976's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2009
Location: st james mo
Posts: 8,217
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

did you do the cam sensor???
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 29 Jun 2015, 11:52 am
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Sep 2012
Location: Carson City NV
Posts: 675
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

Have you checked for vacume leaks??
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 29 Jun 2015, 12:03 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 4
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

No vacuum leaks. Haven't checked cam sensor...how would I go about that?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 29 Jun 2015, 12:03 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 4
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

All wires around PCM are good.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 29 Jun 2015, 01:01 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Sep 2012
Location: Carson City NV
Posts: 675
Default Re: Frustrated beyond belief. please help!!!

Most likely it's on here somewhere?? But this looks pretty good:

Part 1 -How to Test the Cam Sensor (Chrysler 2.0L, 2.4L)

You'll need a DVOM.
Reply With Quote
Reply

Tags
error code, ignition, pt cruiser, roughidle


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very frustrated, please help mechanicallyuninclined General PT Cruiser Discussions 9 30 Jun 2010 01:36 pm
frustrated careyk General PT Cruiser Discussions 6 03 Jun 2008 11:28 pm
New "Frustrated" Update beard General PT Cruiser Discussions 12 21 Nov 2003 03:29 pm
Frustrated in California beard General PT Cruiser Discussions 11 01 Nov 2003 09:25 am
just wanted to say hi, and I am frustrated CyanJaguar General PT Cruiser Discussions 8 01 Oct 2003 04:39 am


All times are GMT -5. The time now is 02:34 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors