PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Cruiser Died, Wait Awhile P0335

 
Like Tree5Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 16 Aug 2015, 11:39 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Feb 2015
Location: New Mexico
Posts: 75
Smile Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Can take it to mechanic tomorrow, wait.

WTF is a P0335?

Getting a code once someone explained it, is easier on this car than any other.

It was rough at first, ran all the way home. Removed red side battery cable, re-attached, it went home fine.

Rev it, goes to 3k, then starts rocking the car side to side.

Otherwise, always reads dead In the middle for temp, but after it stalled, waited, and the engine was waaaay too hot, but the thermostat still In the center.

Added gas, most ever, said just under quarter full, 13 gallons added. Added a b-12 chemtool to it, ran better.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17 Aug 2015, 12:51 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,620
Default Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

P0335 = No Crankshaft Position Signal

Causes:
No signal from PCM
No 5 volts
No Crank sensor ground
5 volts shorted to ground

Make sure your battery is good. I suggest doing a battery load test to make sure your battery and generator is working properly.

I would suggest checking the Crankshaft position sensor connector. Make sure its making good contact.

Has the engine been rebuilt recently? Timing belt?

What year is your PT Cruiser?

Last edited by ptcruisersteve; 17 Aug 2015 at 02:05 am.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17 Aug 2015, 12:27 pm
MJKnight's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jun 2015
Location: Sutton WV
Posts: 839
Default Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Check the wiring harness on the passenger side see if it is rubbing the half shaft
Handy_Cruiser likes this.
__________________

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17 Aug 2015, 02:09 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,620
Default Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Quote:
Originally Posted by MJKnight View Post
Check the wiring harness on the passenger side see if it is rubbing the half shaft
Only check the wire harness rubbing on the half shaft if it's a 2001 or 2002 PT Cruiser.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 17 Aug 2015, 03:31 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Feb 2015
Location: New Mexico
Posts: 75
Smile Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Quote:
Originally Posted by ptcruisersteve View Post
P0335 = No Crankshaft Position Signal

Causes:
No signal from PCM
No 5 volts
No Crank sensor ground
5 volts shorted to ground

Make sure your battery is good. I suggest doing a battery load test to make sure your battery and generator is working properly.

I would suggest checking the Crankshaft position sensor connector. Make sure its making good contact.

Has the engine been rebuilt recently? Timing belt?

What year is your PT Cruiser?
Battery is less than a year old. Had problems with it, replaced with autozone battery.

We jumped a woman who after we jumped her last time, our car gave ius problems. It starts to gag, then dies. It's always hot afterwards, but the temp gauge is fine.

My mother paid my stepson to wipe oil over the timing belt 2 years ago, to sabotage it. A year ago this past February, we had the timing belt replaced. Everything was fine until April, when we ran the a/c, and then it started to act up around that time.

We had a p0300 about a month ago. I caught someone near the tail end of the car about that time, and have run 2 b-12 chemtools, 3 sea foam, and 1 isosheet thru it. It always acts better after it initially.

Once it cools down, it is okay. I also had a quart of oil disappear a couple of times from it, figured it was intentional sabotage, then the radiator reserve emptied, and I could not buy HOAT replacement anywhere In the state, couldn't get it sent by mail, either, not sure why. I have refilled the reserve 2 times with water.

It is a 4 door, normal engine made in 2007.

I had the battery tested while In the car at autozone, it was fine.

Shoot, cps. I had that problem on my ford windstar AFTER the fuel was prestoned. Could that be it, or just the timing belt going bad again?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 17 Aug 2015, 03:33 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Feb 2015
Location: New Mexico
Posts: 75
Smile Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Quote:
Originally Posted by MJKnight View Post
Check the wiring harness on the passenger side see if it is rubbing the half shaft
Okay, but first, what is the half shaft?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 17 Aug 2015, 04:34 pm
MJKnight's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jun 2015
Location: Sutton WV
Posts: 839
Default Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

THe axle shaft...passenger side..mine rubbed the wires through
you need to get the car up on ramps
2001 pt with p0320 code
__________________


Last edited by MJKnight; 17 Aug 2015 at 04:41 pm.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 17 Aug 2015, 07:35 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,620
Default Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Quote:
Originally Posted by ptcruisersteve View Post
Only check the wire harness rubbing on the half shaft if it's a 2001 or 2002 PT Cruiser.
Isn't the year of your PT Cruiser a 2007?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 22 Aug 2015, 07:43 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Feb 2015
Location: New Mexico
Posts: 75
Smile Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Quote:
Originally Posted by ptcruisersteve View Post
Isn't the year of your PT Cruiser a 2007?
Yes. It was the cps, too. It is working fine now. The guy said the car could have heated up, then caused the sensor to fail.

I had oil drained out, and then filled the reservoir for the radiator twice with water only. I have a gallon of Cybex Z05, I want to replace the water. How do I do it? Drain plug on the radiator driver side, or using the bleeder valve by the thermostat?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 22 Aug 2015, 09:11 pm
LionPT's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Central Florida
Posts: 4,463
Default Re: Cruiser Died, Wait Awhile P0335

Quote:
Originally Posted by RichardFields71 View Post
Yes. It was the cps, too. It is working fine now. The guy said the car could have heated up, then caused the sensor to fail.

I had oil drained out, and then filled the reservoir for the radiator twice with water only. I have a gallon of Cybex Z05, I want to replace the water. How do I do it? Drain plug on the radiator driver side, or using the bleeder valve by the thermostat?
Drain plug or pull lower radiator hose.
__________________

2006 Touring Edition in Cool Vanilla...aka/Ghost
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 PT Cruiser won't start -- wait two hours and starts fine ugacruiser Tech & Performance Forum 18 17 May 2014 03:00 pm
P0300/P0335 Puddin Tech & Performance Forum 2 15 Mar 2014 06:56 pm
my pt has error codes p0335, p0339,p0116...help please jrbsr05pt Tech & Performance Forum 2 06 Mar 2012 11:45 pm
Error Code P0335 firemedic1560 Turbo Performance 14 15 Jan 2012 12:42 pm
Can't wait til work is done and I cruise in the Cruiser careyk General PT Cruiser Discussions 2 14 Mar 2010 11:13 pm


All times are GMT -5. The time now is 04:13 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors