PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
4 cyl running on 3

 
Like Tree1Likes
  • 1 Post By quicksilverdon

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 29 Nov 2016, 12:45 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2016
Location: OREGON coast
Posts: 1
Default 4 cyl running on 3

Help! really need to find the problem here. She runs strong, no stall. rough upon acceleration due to the miss. all basic tune up done. not an 'obvious' issue it seems. been running this way for many miles now over the mountains and thru the woods, literally.

also, fog lights don't work, and rear windows, both, don't work...ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29 Nov 2016, 01:23 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,329
Default Re: 4 cyl running on 3

Welcome to the forum.

Engine light on?

If so what are the codes?

Has an engine compression check been done on all cylinder?
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29 Nov 2016, 08:46 am
rckstein's Avatar
Banned
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas
Posts: 15,518
Default Re: 4 cyl running on 3

Welcome to the forum
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29 Nov 2016, 01:36 pm
VsandFords's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Apr 2014
Location: Gladewater, Texas
Posts: 1,908
Default Re: 4 cyl running on 3

Welcome to the forum from Texas. Have you checked for a vacuum leak? Do you know which cylinder is misfiring? More info please, year, mileage, other specifics, blah, blah, blah.

When you have time, please go to the new members section and tell us more about you and your Cruiser.
__________________
Life is just a bowl of jello, full of fruits and nuts.

2001 LE, auto, billet grille, tall shifter, polished aluminum spare, K&N filter and Hedman hedder. Why a header? Because it makes me happy!


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 29 Nov 2016, 01:57 pm
NitroPT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jun 2012
Location: USA kalyfornia
Posts: 15,762
Default Re: 4 cyl running on 3

Welcome to the forum
__________________
To view larger pictures simply "click " on the picture!

Dalai Lama
"Share you knowledge. It's the best way to achieve immortality."
ASE MASTER TECHNICIAN
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04 Dec 2016, 02:42 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Oct 2016
Location: Amboy, Indiana
Posts: 226
Wink Re: 4 cyl running on 3

Quote:
Originally Posted by lovetocruise View Post
Help! really need to find the problem here. She runs strong, no stall. rough upon acceleration due to the miss. all basic tune up done. not an 'obvious' issue it seems. been running this way for many miles now over the mountains and thru the woods, literally.

also, fog lights don't work, and rear windows, both, don't work...ideas?
Like some others here have mentioned do you have more detailed information and specifically what has been done already. Fog lights issue is a common failure on the Pt, but don't change parts without troubleshooting first. Could be bulbs but the switch is a common problem on these and I believe members have posted some repair steps for the switch with pictures if you find it defective and choose to go that route. As for the miss, the checks that have been mentioned by other members would maybe give you some critical evidence to narrow it down. I personally like the recommendation of doing a vacuum check with a vacuum gauge. It's quick and easy and may also show you if you have a mechanical engine issue. The other ideas mentioned are great avenues as well.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04 Dec 2016, 04:30 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: 4 cyl running on 3

Rear windows -
There is a lockout switch on the dash - and check that there isn't something laying on the "foot" switch between the seats.
thecabinguy likes this.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Still running hot! madeupofwires Tech & Performance Forum 2 21 Jul 2013 11:16 pm
Non running 2.4 Ltd Andymacc Tech & Performance Forum 4 03 Apr 2012 12:19 pm
02 running a little hot... 02ptlimited Tech & Performance Forum 8 22 Jun 2009 09:47 pm
up and running again careyk Canada PT Forum 1 19 Feb 2008 01:31 am
XM up and running CHROMEDCRUISER Sound and Security Forum 4 07 Jan 2005 07:22 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:18 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors