PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
2005 pt with lots of codes

 
Like Tree3Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 07:13 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 31
Default 2005 pt with lots of codes

After doing a timing belt, I started the car and runs very rough. It has thrown 5 codes, P2074 MAP/MAF circuit high, P0113 Intake air temp sensor 1 circuit high, P0118 Engine coolant temp sensor 1 circuit high, P0108 MAP barometric pressure circuit high, P0123 Throttle position sensor switch A circuit high. Does this mean anything to anyone? Major vacuum leak? Any help will be greatly appreciated. Its a 2005 limited non turbo, automatic.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 07:30 pm
rckstein's Avatar
Banned
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas
Posts: 15,518
Default Re: 2005 pt with lots of codes

Welcome to the forum
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 07:35 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 31
Default Re: 2005 pt with lots of codes

Thanks, I had a whole thing typed out then my computer erased the whole thing and I wasn't retyping the whole thing.

But, it seems as though all the codes are related. And Its flooding the engine with gas.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 07:36 pm
VsandFords's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Apr 2014
Location: Gladewater, Texas
Posts: 1,907
Default Re: 2005 pt with lots of codes

Welcome to the forum.


Was it running smooth without codes before the timing belt change?
__________________
Life is just a bowl of jello, full of fruits and nuts.

2001 LE, auto, billet grille, tall shifter, polished aluminum spare, K&N filter and Hedman hedder. Why a header? Because it makes me happy!


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 07:40 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 31
Default Re: 2005 pt with lots of codes

I'm not sure, I bought with a bad head gasket. Previous owner says it ran fine but he was trying to sell it too.

I looked at all the connections for maybe a bad wire. Nothing. Its definitely getting to much fuel. I'm sure due to the codes.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 09:35 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Jan 2017
Location: Puyallup, WA
Posts: 79
Default Re: 2005 pt with lots of codes

My 1st thought is you have a couple connectors that aren't on. Some are hard to see on the backside
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 09:56 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,329
Default Re: 2005 pt with lots of codes

I would suggest checking to see if you have the ignition coil connector switched with the camshaft position sensor. This happens sometimes when taking the engine apart and putting it back together.
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 10:04 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 31
Default Re: 2005 pt with lots of codes

I thought that too, would it run if swapped? I'm not getting a camshaft sensor code.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 22 Mar 2017, 11:22 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,329
Default Re: 2005 pt with lots of codes

Quote:
Originally Posted by badams270 View Post
I thought that too, would it run if swapped? I'm not getting a camshaft sensor code.
If you are not going to check to see if the two wires are switched just check the voltage on the ones you are getting a code on the sensor and post what the voltage actually is. You might be getting a different source voltage from somewhere else.
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again

Last edited by ptcruisersteve; 23 Mar 2017 at 01:00 am.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 23 Mar 2017, 06:21 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 31
Default Re: 2005 pt with lots of codes

I'll check the plugs this morning. I'll also check the voltage going to the plugs. Do you happen to know the color of the wires going to the cam sensor?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 pt error codes nvhunter Tech & Performance Forum 4 21 Aug 2015 04:23 pm
2005 Crusier 4 codes any ideas Jbird Tech & Performance Forum 7 04 Jul 2015 12:14 pm
Help! Error codes...lots going on! denab General PT Cruiser Discussions 25 31 Jan 2015 07:17 pm
2005 PPT Cruiser Still Stumbles after lots of work done. qcruiser Tech & Performance Forum 8 12 Jul 2011 08:56 pm
2005 pt overheat no engine codes bettyblup Tech & Performance Forum 5 21 May 2008 02:06 pm


All times are GMT -5. The time now is 06:41 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors