PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
New Ignition Parts

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 27 Jun 2004, 11:32 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2002
Location: Shelbyville, Tn.
Posts: 9
Default New Ignition Parts

I just installed the Champion Double Platinum plugs, Live Wires, and a Screamin Demon Coil. I gapped the plugs at .065 as Performance Distributors suggested. The job was not very difficult at all and the car runs stronger throughout exceleration. I really like the looks of the colored wires.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 28 Jun 2004, 09:22 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default

.065 is a large gap - typically the gap widens over time, hope you don't have to re-gap too often. Sounds like the coil can easily handle it. [?]
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 28 Jun 2004, 11:45 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bessemer, AL, USA.
Posts: 85
Default

You should have checked out the threads concerning gapping your plugs. Most folks running a screamin demon and double platinums are running plug gaps of, .040 to .045. I have an 03 non-turbo and mine are gapped at .045. Runs great too.
Did you reset your computer after the install? Just disconnect the battery, wait a few minutes and reconnect. After I reset the computer my milage went through the roof. I just saw a real world 28.75 MPG at 75MPH. Thats up from an average of 24.35MPG.
__________________
2003 Black PT with ghost flames, Magnaflow exhaust, cold air intake, lowered, chromed and totally underpowered.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 29 Jun 2004, 06:28 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bessemer, AL, USA.
Posts: 85
Default

I previously reported a real world 28.75MPG. This was one way to work (135 miles), on my return trip The MPG was slightly lower. BUT, my average MPG was 26.1 MPG at 75 MPH. The air conditioning was not running and all windows, including sunroof, were open. I have an automatic trans.
__________________
2003 Black PT with ghost flames, Magnaflow exhaust, cold air intake, lowered, chromed and totally underpowered.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parts Stocked Locally MichaelDay Tech & Performance Forum 6 07 Dec 2004 04:02 am
Parts! What Parts? Mel K General Turbo Discussions 11 01 Nov 2003 09:02 pm
Mopar Parts Now Available For Dodge SRT4 skylight PT Cruiser News and Rumors 5 10 Sep 2003 10:33 pm
SRT-4 Mopar Performance Parts skylight PT Cruiser News and Rumors 13 23 Jul 2003 07:26 pm
Mopar Performance Parts Warranty Dalite Turbo Performance 0 07 Jun 2003 10:44 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:18 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors