PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Strange Issue With My PT Cruiser

 
Like Tree2Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 21 Nov 2017, 07:44 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 6
Default Re: Strange Issue With My PT Cruiser

myckee, I had the belt replaced at around 80 000 and it looks good.

chuz sorry for the confusion...the car doesn't start. It cranks but it's not starting
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 22 Nov 2017, 12:50 am
sanatanadharma's Avatar
Dedicated Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Location: Walking distance to the embassy
Posts: 2,736
Default Re: Strange Issue With My PT Cruiser

Fuses will cause your problem!!!!!!!!!!
Check
Dash fuse #11 (10 amp)
Fuse #13 (20 amp) in the under-hood PDC

Quote:
Originally Posted by 4leafclover View Post
My PT Cruiser is 2005, NON-Turbo, 144 000 miles...it drove fine since 2006, no major issues. Two days ago ... the engine was only cranking, wouldn't turn over. ...-just cranks, not turning over.
Can somebody give me any ideas what else to look for?
I appreciate any help!
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 26 Nov 2017, 06:46 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 6
Default Re: Strange Issue With My PT Cruiser

Checked the fuses, they are all OK. I finally found some time to replace the oil pressure sensor, however the car still didn't start
I bought all the parts(camshaft sensor&oil pressure sensor) at Autozone, BTW

Last edited by 4leafclover; 26 Nov 2017 at 07:02 pm.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 26 Nov 2017, 08:04 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 6,920
Default Re: Strange Issue With My PT Cruiser

I would suggest resetting the engine trouble codes with a scan tool and see what new codes are triggered.
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 06 Dec 2017, 08:24 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 6
Default Re: Strange Issue With My PT Cruiser

It looks like it is the timing belt. It's missing some teeth. I am trying to replace it but not too many DIY videos out there.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 06 Dec 2017, 08:35 pm
CREWZIN's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Location: West Central Florida
Posts: 27,734
Default Re: Strange Issue With My PT Cruiser

Quote:
Originally Posted by 4leafclover View Post
It looks like it is the timing belt. It's missing some teeth. I am trying to replace it but not too many DIY videos out there.

We have 5 or 6 HOW TO instructions for changing of the timing belt in our Tech & Performance section including some tips and tricks that might help. Here's the link to that section...

HOW TO's
__________________
........
...just CREWZIN along! . . . PT Cruiser Links Moderator
2000 PT. Original Owner, 123,000 miles
MY technical suggestions are given in GOOD FAITH without total guarantee, if in doubt go to a garage.
Cruiser Of The Month (COTM) May, 2015.
Visit My Home Page www.CREWZIN.com
I find it ironic that the colors red, white, and blue stand for freedom until they are flashing behind you.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 06 Dec 2017, 10:26 pm
rsrocket1's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Mar 2016
Location: Sacramento, CA
Posts: 608
Default Re: Strange Issue With My PT Cruiser

Mandatory watch (all 7 parts)


After you watch a pro do it, you can pick up a few hints on videos like this. Plus you'll know what to do and what not to do

JDK52 likes this.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange timing belt failure and other strange symtoms StephenB Tech & Performance Forum 5 28 Mar 2016 12:57 pm
Very Strange Electrical Issue Please Help! Hans2112 General PT Cruiser Discussions 4 21 Nov 2015 10:35 pm
strange idle issue dalandon Tech & Performance Forum 8 08 Apr 2015 10:25 am
01 pt cruiser strange overheating stixboy General PT Cruiser Discussions 11 15 Jun 2010 12:07 pm
Strange AC issue, please help. Montollio Tech & Performance Forum 6 24 Jun 2008 09:34 pm


All times are GMT -5. The time now is 01:13 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors