PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Another "not starting" question

 
Like Tree1Likes
  • 1 Post By ptcruisersteve

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 30 Dec 2017, 11:30 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2016
Location: Terrell, NC
Posts: 19
Question Another "not starting" question

For the last several months my PT will occasionally not activate the starter when turning the key. It happens after I have driven it and got back in after a short time to crank and drive off. The switch turns freely with the key and all dash lights, exterior lights and radio work. My fix has been to wiggle the steering wheel and stick shift, after which it cranks like normal. Any thoughts?

It is an '06 Touring non-turbo with automatic trans. Thanks!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30 Dec 2017, 12:41 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,332
Default Re: Another "not starting" question

I would suggest checking to see if your neutral switch or shifter cable is working properly. If the shifter cable is not adjusted correctly it might tell the neutral switch you are not in park position.
JDK52 likes this.
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again

Last edited by ptcruisersteve; 30 Dec 2017 at 01:54 pm.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30 Dec 2017, 01:15 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Nov 2010
Location: oak creek, wi
Posts: 1,149
Default Re: Another "not starting" question

Try adjusting the steering wheel up or down a notch and see if that fixes the problem. The wire harness has been reported to be very tight inside the column by a few members.

Also, it wouldn't hurt to run an additional ground wire from the column to a solid ground point under the dash.
__________________
2005 Toyota Camry LE Salsa Red (Wife's)
2002 Automatic N/A (Mine) Inferno Red
2016 Kia Soul Plus Black
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30 Dec 2017, 03:09 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2016
Location: Terrell, NC
Posts: 19
Default Re: Another "not starting" question

Thanks
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The "Rollover Bar" or "Bread Basket Handle" littlelambfound PT Cruiser Convertible Forum 0 23 Jun 2017 08:04 am
Can't get my PT Cruiser to start, lights/radio work, no sound is made when "starting" loraliromance Tech & Performance Forum 81 10 Oct 2015 07:25 pm
The "Handy" NOPI Strut Bar Install: Part "Deux" (2) Handy_Cruiser Tech & Performance Forum 2 01 Aug 2015 10:37 pm
Turbo "phhsssss" or "whoosh" sound--Normal? Silenceable? Help! Memark General Turbo Discussions 13 24 Nov 2010 10:56 pm


All times are GMT -5. The time now is 02:10 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors