PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Would This Be A Fuse Or .... ?

 
Like Tree1Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 08:30 am
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2012
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Default Would This Be A Fuse Or .... ?

Wife just called - her 2002 NA 2.4 automatic is having a problem ....

The airbag light is on and the power windows and heater blower are not functioning. Maybe other items as well, but that's what she noted.

Could this just be a bad fuse ? Don't have the manual in front of me and what I can find online is rather vague as to exactly what each fuse controls.

She's afraid to drive it home for fear of not makiing it, so I'd like to roughly know what I'm in for when I get there. It's super cold here right now.

Mark.

(Don't worry, she's not stuck outside .... the wife that is. )
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 10:12 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 240
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

Don't know about the fuses but look at the pic in post 12

Frustrated! Car battery keeps draining

And my posts 5 and 9 here where I talk of ground issues that occurred on my 06.

Momentary ignition shut-down
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 11:12 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,339
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

Check fuse # 3 (40 amp) in the power distribution center (PDC) under the hood. It is a common feed to the fuses and circuit breaker for all three systems that you mentioned. Check the fuse first.

The Power Window Switch and the A/C Heater Control switch share the same ground circuit G203. The air bag control ground is G202.
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 12:24 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2012
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

Thanks for the replies guys - Just got the car home. Will check into those when the weather warms up a bit .... don't have a garage and too damn cold outside !

FWIW, it pulls up an error code P1684 Driver 5 Line 4 - which really doesn't tell ME much.

Mark.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 01:19 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 240
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

P1XXX codes are manufacturer defined. ( RE not part of the OBD 2 standard so they vary from make to make and likely model to model. )

I'm coming up with battery disconnected in the last 50 starts ( in the 06 -10 manual )

Have you lost the setting for the digital clock ? I've seen batteries get weak enough that the cranking voltage will sag low enough to trigger an error but the car will still start and run.

The old standby was if the radio lost presets however, on my 06 the presets remain even if the battery is disconnected for weeks.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 01:26 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 240
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

More info, found this code site OBDII diagnostics. Trouble code definition for code P1684. Causes of error P1684 Also, "driver" in this context refers to an output of an electronic module. Driver 5 = chip 5 , Line 4 = 4th output of that chip.


Definition of check engine code P1684:

Chrysler/Dodge/Jeep:
The battery has been disconnected within the last 50 starts

Citroen/Peugeot:
Metering Oil Pump Position Sensor Circuit Malfunction

Fiat:
Motorised throttle(plausibility)

Ford:
Metering Oil Pump Position Sensor Circuit Malfunction

GM:
Driver 5 Line 4

Honda:
Throttle Valve Return Spring Performance Problem

Mercedes:
Metering Oil Pump Position Sensor Circuit

Mini:
Electronic throttle control monitor level 2/3 - clutch torque min error

Plymouth:
Battery Disconnected Within Last 50 Starts

Volkswagen/Audi:
Contr. Unit Programming Communication Error

Volvo:
Contr. Unit Programming Communication Error
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 04:54 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2012
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

The battery hasn't been disconnected, but I did kill it trying to start it last week in this frigid weather. After having jumped it, I did note the clock was off. But, up until yesterday, the heater and windows still worked.

Mark.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 06:18 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 240
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

Given the battery was run down enough that the clock lost time, that would trigger a P1684 battery disconnected.

How cold was it the car would not start? Was it cranking but not running or would it not crank? Did you find a reason it would not run?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 07:05 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Nov 2017
Location: Beaumont, TX
Posts: 98
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

May have the same issue myself.

Airbag light consistently on. Power windows/blower intermittently do not work. If they don't come on when I key on, I can key off and back on a couple times and they will work for the entire trip, until the next time.

Changed the fuse/breaker in the box and still giving issues.

Didn't seem to have the issue the first week I drove the car, it showed up after I put a few miles on it...
__________________
Car:
#1: 2015 Fiat 500 Abarth in Rosso RED (MAD FIAT)
#2: 2003 PT Cruiser GT in Boring Beige
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 06 Jan 2018, 07:16 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2012
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Default Re: Would This Be A Fuse Or .... ?

Temperature was well below zero and the car hadn't been used for three days. It cranked (barely) but not strong enough to start the car. Once jumped and running, it started every day for the following week until this problem with the airbag light and no windows / blower. Still starts and runs fine, but the problem persists.

Not driving it now because it is too cold to use with no heat. Fortunately, we do have other vehicles to use for the time being ....

Mark.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuse box bad? 06_Cruiser Tech & Performance Forum 3 02 Sep 2013 02:00 pm
no Fuse problem and not iod fuse ptcarter Tech & Performance Forum 24 09 Jul 2013 03:21 am
Fuse Box -- Need Help PtPtPt Tech & Performance Forum 12 22 Jun 2013 09:43 am
HELP with Wiring Fuse 7 (No feed to fuse) No A/C, Electric Windows, Rear fogger??? ptcruisershoreham General PT Cruiser Discussions 3 08 Mar 2011 08:06 pm
No fuse??? Ironman Tech & Performance Forum 0 07 Dec 2009 06:30 pm


All times are GMT -5. The time now is 08:00 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors