PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
02 cruiser skipping bad after washing ngine

 
Like Tree2Likes
  • 2 Post By RickinPA

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 26 Aug 2018, 07:56 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2017
Location: Juliette ga
Posts: 39
Default 02 cruiser skipping bad after washing ngine

Hi guys p, I need a little help,I pressure washed my engine on my 02 cruiser and when I went to start it,it almost didnít start up,engine would turn over but took a little while to start and when it started it acted like it was flooded, but it did crank up,I rev the engine a few times and it got better but still has a bad skip in it,I thought I might have knocked a wire or hose off so I checked everything out,but found nothing loose. I thought it might be a sensor, but it has not turned on the check engine light,. So anybody got any ideas. Thanks guys
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26 Aug 2018, 09:55 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,473
Default Re: 02 cruiser skipping bad after washing ngine

There is a wire harness that comes down from the engine when the clamp breaks hitting the half shaft or frame. This happens on the 2001 and 2002 Pt Cruisers.
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27 Aug 2018, 10:17 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 5,011
Default Re: 02 cruiser skipping bad after washing ngine

Take your air filter out and make sure there's no water in the air box. Other than that, I'll ask if it was running okay before you douched it? If so, you've probably got water in a connector. I'd just start taking each connector loose and drying them out. Long, pain in the neck process, but maybe it'll work.
__________________


Aspire to inspire before you expire.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27 Aug 2018, 07:06 pm
RickinPA's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Jun 2014
Location: southeastern PA
Posts: 360
Default Re: 02 cruiser skipping bad after washing ngine

I'd say check the spark plugs. They sit in tubes and the wires are more or less sealed to the valve cover, I think they're fairly well protected from incidental water exposure, but I doubt they are protected from the onslaught from a pressure washer.
pt06 and Handy_Cruiser like this.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 27 Aug 2018, 07:33 pm
LionPT's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Central Florida
Posts: 4,422
Default Re: 02 cruiser skipping bad after washing ngine

Check your oil for water, if you find any..change it right away.
__________________

2006 Touring Edition in Cool Vanilla...aka/Ghost
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
skipping gears ProDigit General PT Cruiser Discussions 12 29 Oct 2010 10:09 pm
Radio Constantly Skipping. Cathy06PT Sound and Security Forum 3 27 Mar 2009 10:59 pm
Check engine light, skipping ab1 Tech & Performance Forum 2 02 Aug 2008 11:13 pm
Washing the ragtops? Ric Easton PT Cruiser Convertible Forum 0 27 Jun 2004 06:20 pm
Car washing? amazingarthur The Detail Shop 10 21 Jan 2004 10:17 pm


All times are GMT -5. The time now is 11:01 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors