PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
IDOL HELP, & MX-5

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 19 Aug 2004, 08:22 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Apr 2004
Location: Chalfont, PA, USA.
Posts: 228
Default IDOL HELP, & MX-5

NEED SOME HELP, HAVE AN O1, AND GAVE IT NEW 'CHAMP' DOUBLE PLAT. PLUGS (GAP 45), NEW 'MEG.' 8.5 WIRES, AND A NEW 'SCREAMIN DEAMON' COIL. AT THE SAME TIME, DID THE MX-5 MOD. CAR RUNS LIKE A PRO STOCK W/O THE AIR. WITH THE AIR ON, MY IDOL IS EVERY LOW (5-6), ALMOST WANTS TO STALL. NEVER HAD THIS BEFORE THE TUNE-UP. SHOULD I RE-GAP THE PLUGS TO 50 OR 55? AND WOULD THIS EVEN MAKE A DIFFERENCE? AS FOR THE MX-5 MOD, I LOOKED FOR 5 MINUTES AND FOUND NO 'YELLOW& GREEN' WIRE. THE ONLY YELLOW I FOUND WAS WITH A BLACK (NOTHING GREEN LIKE IN THE PICS) SO I CUT AND TAPED IT THINKING MAYBE THEY RAN OUT OF YELLOW/GREEN WIRE...REALLY CAN'T SAY I NOTICED ANY REAL DIFFERENCE. AT FIRST AFTER THE TUNE-UP THE 'CHECK ENGINE' LIGHT WAS ON, BUT IN ABOUT A MILE OR SO WENT OUT. ANY THOUGHTS WOULD REALLY PUT MY MINE AT EASE. THANKS!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 19 Aug 2004, 08:40 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default

Chrysler doesn't "run out" of yellow/green wire. I haven't the faintest idea which wire you cut...but it's the wrong one. Why not tape it back together and see if your problem stops?
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19 Aug 2004, 09:16 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: South Bend, IN.
Posts: 473
Default

You certainly cut the wrong wire.

Pin49 K60 20YL/BK IDLE AIR CONTROL NO. 2 DRIVER

That is the idle control driver circuit from pin 49 of the PCM to the IAC solenoid.
See page 8W-30-7 of the service manual wiring diagrams.

Re-connect the circuit, and you should regain your idle control.

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 20 Aug 2004, 09:47 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Apr 2004
Location: Chalfont, PA, USA.
Posts: 228
Default

THANKS GUYS FOR THE INFO! IS THE GREEN/YELLOW WIRE BURRIED IN THE WIRE MASS. I'LL LOOK AGAIN, BUT I REALLY COULDN'T FINE A GREEN/YELLOW. SHOULD I DISCONNECT THE BATTERY AFTER I RE-CONNECT THE YELLOW/BLACK TO RESET THE COMPUTER?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 21 Aug 2004, 01:29 am
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: McDonough (Atlanta), Georgia, USA.
Posts: 600
Default

Taylormade, read his post, he owns a 2001. No need to be his thesaurus.
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 21 Aug 2004, 04:47 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: May 2004
Location: .
Posts: 185
Send a message via AIM to Konkeler
Default

Please do everyone a favor and never work on another car again. Thanks.

(Probally a little harsh... but come on, you just don't go cutting random wires)
__________________
Here is picture of My Cruiser\'s Mirror

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:17 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors