PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Fog Lamps Kit Problems--->Fix It

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03 Jan 2005, 05:41 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Jun 2004
Location: .
Posts: 153
Default Fog Lamps Kit Problems--->Fix It

When installing the add on fog lamp kit that chrysler sells you may encounter the problem that the turnsignals or hazard lights don't work anymore once installing the new switch. The reason for this is that chrysler is being tight and won't include a $1.00 relay on the new switch. It wouldn't be so bad if they told you to remove it from the old switch and put it on the new one, but, they don't. I luckily, through experience, figured it out before returning the unit several times.

So, when installing the new switch make sure and swap out the turn signal relay from the old switch to the new one. It is located in the middle of the turn signal switch and is about 1" square. It just pulls out and plugs in, 10 seconds work of work but hours worth of frustration if you don't know about it.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03 Jan 2005, 10:50 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Sep 2002
Location: Just south of the Mason/Dixon line
Posts: 1,713
Default

Priceless tip. Thanks! [?]
__________________
.....................................
'03 GT base w/175k and a 2 speed autostick (read: trans is shot) and powered by a hybrid MOPAR S3 with DSP untuned
1st Forward Motion E1 powered PTGT w/Psi-Fi Power pack fuel tuner back in '07
FS: '03 GT Elec Blue w/rear suicide doors or '03 auto PCM, S3 turbofold, WGA, 3.5" o2 & 3" DP - make offer
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03 Jan 2005, 10:53 pm
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default

I had that very same problem when I installed mine. After getting the 2nd Multifunction Switch, and it still wouldn't work, I decided to compare the backs of both the new and old (w/o fog lamp switch) and noticed the relay. I have NEVER seen the relay except in/on/near the fuse block.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04 Jan 2005, 10:54 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default

Quote:
quote:Originally posted by Hooligan

I had that very same problem when I installed mine. After getting the 2nd Multifunction Switch, and it still wouldn't work, I decided to compare the backs of both the new and old (w/o fog lamp switch) and noticed the relay. I have NEVER seen the relay except in/on/near the fuse block.
Agree. Every car I've had the flasher relay was in fuse block..[:I]
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reply from Chrysler about Transmission problems umaxman Tech & Performance Forum 5 11 Oct 2006 06:17 pm
Anyone have problems with Headlights? Ginger Tech & Performance Forum 8 01 Jun 2005 07:11 pm
So much problems before inspection Ctown General PT Cruiser Discussions 3 12 Apr 2005 07:45 pm
what problems have you had?? bobs turbo pt General Turbo Discussions 32 25 Oct 2004 12:04 am
Problems Oddcouple General PT Cruiser Discussions 1 17 Nov 2002 01:58 pm


All times are GMT -5. The time now is 02:28 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors