PT Cruiser Forum  
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

PT turn signals (or lack of)

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 17 Mar 2005, 05:48 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2005
Location: Elk river, Mn, USA.
Posts: 9
Send a message via AIM to dgranros
Default PT turn signals (or lack of)

I am a new PT owner (1 day). I bought a 2001 Limited with 26K. Great car and seems to run fine but on the way to work this am the turn signals stop working. The internal indicators don't work and the external turn signals don't work either. I was thinking it was a fuse but the owners manual is of about zero help. None, nada.

any thoughts would be appreciated.

thanks
Donn Granros

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17 Mar 2005, 06:37 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Location: Livingston, TX, USA.
Posts: 768
Default

Do your emergency flashers work? The turn signals get power from two sources. Don't know if it is the same on the '01 but on the '03 the emergency flashers get power from fuse 18 and the normal turn signals get power through fuse 15. If the flashers work in emergency flash mode, you can bet it is a fuse or the multifunction switch has gone south on you.
__________________

2003 Almond GT AutoStick, body colored rear splash guards and hood struts, chrome gear shift, AC & vent knobs, billet steering wheel spokes and pedals, AMX1397 Turbo-Intake Pipe.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17 Mar 2005, 06:49 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2005
Location: Elk river, Mn, USA.
Posts: 9
Send a message via AIM to dgranros
Default

thanks Micheal. At least that provides a direction.
__________________
donn granros
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17 Mar 2005, 09:50 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntington Beach, CA, USA.
Posts: 1,799
Default

There has been some chatter about the multi-function switch going bad. Hope it's just a fuse.
__________________
'03 Inferno Red GT, 5 speed, STAGE 1, Mopar BOV, Plastic Intake, Modified Upper and Lower Airbox, Custom Airbox-to-turbo pipe, Borla dual exhaust, Maddog Short Shifter, Drilled/Slotter Rotors, Ceramic Pads, chrome wheels, chrome door spears, AMP chrome fuel door, PT Cruiser 3rd light diffuser, H&R Springs, Rear Sway Bar added, MGW chrome door lock pulls, Blane's hood struts, Custom license plate mount, some interior dress up stuff...more to come
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 18 Mar 2005, 07:28 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: NW NJ
Posts: 11,184
Default

Welcome-
Hey, someone beside me that uses signals? Seems at times most people don't - a pet peeve of mine...
Anyway -
Mike Day gave good advice - try 4-way - bet they'll work. Unfortunately, it's probably muti-function switch - several folks have had theirs go bad.
Use the search function on "multi-function switch" - seems you can replace it yourself.
__________________
'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 18 Mar 2005, 10:06 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2005
Location: Elk river, Mn, USA.
Posts: 9
Send a message via AIM to dgranros
Default


re: Turn signals. Thanks everyone for the input. Logically it did not seem reasonable that every turn signal light plus the internal blinkers would not work unless the system wasn't getting a signal to begin with. That certainly pointed to the switch as the emergency flashers worked fine. Indeed it was the m-f switch. I fiddled around with it a bit to check the dentents and functions and all of a sudden I had turn signals again. Just a heads up.

On an observational front re the PT. I sure love this car!! Wanted one for years and I couldn't be happier. Supposedly the non turbo automatic is terribly slow -seems ok for my needs. The RPM at cruise is similar to my Mercury Mystique 2.5 liter which gets 24-28mpg driving about 70% at freeway speeds so I expect mileage to be better than it's reputation too. I plan to be Cruising for quite a while. Again, thanks.

Donn Granros
__________________
donn granros
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise in front when making left turn; not right Runkle Wheels, Tires, Suspension 2 12 Feb 2007 12:04 pm
Rear turn signals? thegoldpt Non-PT Discussions 5 13 Jan 2006 10:22 am
Help with Stealth turn signals toplessPT Exterior Accessories Forum 4 16 Mar 2005 09:43 am
Turn Signals Not Working Indynick General PT Cruiser Discussions 9 15 Sep 2004 02:25 pm
Intermittent Turn Signals Puck Interior Accessories Forum 2 11 Aug 2003 07:47 pm


All times are GMT -5. The time now is 06:35 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors