PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > Turbo Performance

PT Cruiser Forum

Advertisements
apexi AVC-R

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 29 Jul 2005, 02:59 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2005
Location: .
Posts: 4
Default apexi AVC-R

I bought a Apexi AVC-R boost controller on e-bay. I hooked it up by inserting it in place of the stock solenoid. (The cream and brown colored lines on the number 2 solenoid). It works fine with the stock waste gate, but when I repleced the stock waste gate with an after market one with a stiffer spring and the Apexi would not open it. I got some black vacuum lines at an auto parts store and inserted the Apexi's soleniod between the turbo and the waste gate, but then the Apexi had no effect. The waste gate would open at about 8 pounds regardless of what I had the Apexi set at. Anyone have any ideas about what I have done wrong?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30 Jul 2005, 11:56 am
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Juan, Puerto Rico, USA.
Posts: 566
Default

I know I posted the instalation procedures in the forum about two years ago. ( they have been archived now).

I am searching them but here is some of my old research.

http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...?TOPIC_ID=2299

Here is a picture of the controller in the glove box :



Ian
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30 Jul 2005, 12:00 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Juan, Puerto Rico, USA.
Posts: 566
Default

Ok,

The image doesn't work...

Click my link to have a close up view.
http://www.imagestation.com/picture/...d.jpg.orig.jpg

I think I still have the pictures of the conections that I did and it worked perfect.

Off to my search.

Ian
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30 Jul 2005, 02:36 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2005
Location: .
Posts: 4
Default

Ian-PT-GT, I would be very interested in your pics of how you hooked up your Avc-r. Since I bought mine on e-bay I did not get the tubing that came with it. What did it look like? Maybe the tubing I got from the auto parts store is flexing and not alowing the Avc-r to maintain a stady pressur level.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 30 Jul 2005, 04:27 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Juan, Puerto Rico, USA.
Posts: 566
Default

Ok.

I found some of the pictures...

Here is the Solenoid with the two lines connected to it


The line on the side is going to the Wastegate.
The bottom one is conected to a "T" on the turbo exhaust port.

I will post the rest of the instalation pictures later on tonight.

Ian
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 30 Jul 2005, 05:14 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Feb 2003
Location: .
Posts: 1,872
Default

Hate to say it Ian-PT-GT but imagestation doesn't allow all this linking stuff any longer. Try photobucket.com Free and fairly decent. There are others but this ones not bad. You have alot of good stuff to say so check out that site and post new pictures for everyone. [?]
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 31 Jul 2005, 04:02 am
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Juan, Puerto Rico, USA.
Posts: 566
Default

Quote:
quote:Originally posted by bigdogdad

Hate to say it Ian-PT-GT but imagestation doesn't allow all this linking stuff any longer. Try photobucket.com Free and fairly decent. There are others but this ones not bad. You have alot of good stuff to say so check out that site and post new pictures for everyone. [?]
Don't wory.

I will fix them all tomorow.
I have my .MAC account where I can link to all my pictures for free or create my own page.

I need to load them in a smaller size or all the Dial-up persons will get mad at me.

Come back tomorow afternoon... (I need to go to sleep... Too many Long Islands in the blood...)

Ian
__________________
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 31 Jul 2005, 05:50 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Location: Livingston, TX, USA.
Posts: 764
Default

Ian, you photos are showing up correctly on my system. The first one is a little large for the dialup crowd by it does show the detail. Good job.
__________________

2003 Almond GT AutoStick, body colored rear splash guards and hood struts, chrome gear shift, AC & vent knobs, billet steering wheel spokes and pedals, AMX1397 Turbo-Intake Pipe.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01 Aug 2005, 09:34 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2005
Location: .
Posts: 4
Default

Thanks Ian, that helps. The lines in the picture look bigger than the ones I am using. Did you use the stock waste gate?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
APEXI AVCR Can anyone help?????? 03GTRACER Turbo Performance 7 26 Apr 2009 11:04 am
Stage-1 and a boost controler dfunkdj Turbo Performance 11 25 Feb 2004 06:47 pm
Brand new Apexi avc-r boost controllers 4 sale mmccool650 Classifieds: For Sale/Trade 0 19 Sep 2003 09:51 pm
APEXI Rev/ Speed Meter Help coolzero Tech & Performance Forum 1 13 Jun 2003 10:42 am
electronic boost controller 03baggedturbo Turbo Performance 7 26 May 2003 07:54 pm


All times are GMT -5. The time now is 11:21 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors