PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > Turbo Performance

PT Cruiser Forum

Advertisements
Newbee with ???

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25 Aug 2007, 11:00 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2007
Location: God's Country (Arroyo Grande, Ca)
Posts: 4
Question Newbee with ???

Hey guys and gals! New to the forum and I got some ???s. We have a new 06 cruiser and we've had some issues the dealer can't pinpoint. We bought it end of march, new and 3 weeks after we had it, it left us stranded 2hrs from home out in BFE. We had it towed to the closest dealer, (Taft, Ca. Pray you never breakdown and have to deal with that dealer!) They found a couple of faults, MAP sensor and TPS sensor fault. They cleared the faults, put 200 miles on it, ran all the gas out of it and gave it back, all in 1 day! Needless to say we were pretty $#*%. The ckeng light came on and vehicle had now power, surging/bucking, when this all happened. The latest problems are when starting it, it will crank and act like it catches to start, then die. When turning the steering wheel @ low speeds, worse @ full turn, it will almost stall out or it will stall. These items are intermittent. It spent to days at the dealer and of course they are unable to duplicate. Any help or thoughts are appreciated. Thanks!

Tye
__________________
-2006 Cruiser, 2.4T, Limited, Loaded with everything but the kitchen sink!

-2006 Dodge 2500, Cummins, 6spd, 4x4, Quad Cab, Big Horn Edition!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05 Sep 2007, 08:12 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Sep 2004
Location: .
Posts: 271
Default Re: Newbee with ???

Sounds like the dealer did nothing but cleared the codes, which you can do by disconnecting the battery! Something caused those error codes. The problems you mentioned were simular to what my car did, but it was the cam sensor. Have you turned the key off and on 3 times quickly (with out starting) to see if any codes are present? You don't know if the dealer unpluged the MAP sensor or TPS,and pluged them back in do you? I can't see them clearing codes without checking connections or function. Good luck!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05 Sep 2007, 09:06 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2007
Location: God's Country (Arroyo Grande, Ca)
Posts: 4
Default Re: Newbee with ???

They just zap them and put a couple hundred miles on the car and gave it back.
__________________
-2006 Cruiser, 2.4T, Limited, Loaded with everything but the kitchen sink!

-2006 Dodge 2500, Cummins, 6spd, 4x4, Quad Cab, Big Horn Edition!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 20 Sep 2007, 09:23 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntington Beach, CA, USA.
Posts: 1,799
Default Re: Newbee with ???

I don't know if you are still having problems or not but I just read your post. This sounds like it could be just a vacuum leak. If they R&R'd the TPS or AIB soleniod when they had it in they may not have tightened it back down. In any event I would get out my "high tech" vacumm leak detector (a couple feet of garden hose). One end to your ear and probe around the throttlebody areas, manifold and intake pipes listening for leaks with the other end. It might be a slight sound but it doesn't take much. Just a thought.
__________________
'03 Inferno Red GT, 5 speed, STAGE 1, Mopar BOV, Plastic Intake, Modified Upper and Lower Airbox, Custom Airbox-to-turbo pipe, Borla dual exhaust, Maddog Short Shifter, Drilled/Slotter Rotors, Ceramic Pads, chrome wheels, chrome door spears, AMP chrome fuel door, PT Cruiser 3rd light diffuser, H&R Springs, Rear Sway Bar added, MGW chrome door lock pulls, Blane's hood struts, Custom license plate mount, some interior dress up stuff...more to come
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 20 Sep 2007, 10:30 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2007
Location: God's Country (Arroyo Grande, Ca)
Posts: 4
Default Re: Newbee with ???

Still got problems! Got a new problem! While sitting @ a stop the idle drops and the thing wants to almost stall out, will run rough, then idle back up. No ckeng light. They filed a case with STAR and it's going in saturday to see if there are any flashes available. Car has 8k on it and we don't trust it to go out town.
__________________
-2006 Cruiser, 2.4T, Limited, Loaded with everything but the kitchen sink!

-2006 Dodge 2500, Cummins, 6spd, 4x4, Quad Cab, Big Horn Edition!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 21 Sep 2007, 09:40 am
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: Newbee with ???

Is there a lemon law in your state??
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
newbee ??? badinblack6 General PT Cruiser Discussions 3 01 Feb 2003 12:05 am


All times are GMT -5. The time now is 07:34 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors