PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > Turbo Performance

PT Cruiser Forum

Advertisements
b00st ?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11 Feb 2010, 05:33 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 123
Default b00st ?

so....got a problem. I slam on the gas and the boost shoots up to 15 and then down to 10 and then back up to 15 and then again to 10. it keeps doing this until I let out of the gas. what do ya'll think it is?

thanks in advance.
__________________
'03 GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T .252
•1/8 Mile 9.644 @ 72.92
•1/4 Mile 15.009 @ 93.50
Mods!
•Intake Box Removed
•3"F 5"R Lowering (Thanks Candyman)
•19" ASA JH9 w/215/35/R19 General's

Traded (04-14-2010)

'06 Mustang GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T 6.107 (Waiting on the wife's smart car to get a head start ;P)
•1/8 Mile 9.152 @ 78.36
•1/4 Mile 14.202 @ 96.69

Car Team Website:
Insufficient Boost [iB]


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 12 Feb 2010, 10:34 am
ROCKETMAN8060's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2010
Location: Orlando FL
Posts: 1,753
Default Re: b00st ?

Quote:
Originally Posted by reklaweelmada View Post
so....got a problem. I slam on the gas and the boost shoots up to 15 and then down to 10 and then back up to 15 and then again to 10. it keeps doing this until I let out of the gas. what do ya'll think it is?

thanks in advance.
Maybey a leak! I have one on my intake that I have to fix this weekend and it does the same thing!

__________________
ROCKETMAN8060
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12 Feb 2010, 10:48 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: b00st ?

That's what I was thinking - check all clamps.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12 Feb 2010, 11:22 pm
ChefTank's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2008
Location: huntsvegas AL
Posts: 262
Default Re: b00st ?

Quote:
Originally Posted by reklaweelmada View Post
so....got a problem. I slam on the gas and the boost shoots up to 15 and then down to 10 and then back up to 15 and then again to 10. it keeps doing this until I let out of the gas. what do ya'll think it is?

thanks in advance.

is this all in the same gear? or does boost spike around 3500rpms and drop to 10psi the closer you get to redline?

i have never heard of a leak the opens and closes under consistant boost/vac.

what are your mods? stock gt's dont boost 15PSI (often) this info will help.

sounds like a stock wga doing what it is supposed to do to me... unless i misunderstood you.



Josh
__________________
This is my turbo History:
Stock turbo (1 year)
Big Wheel Stocker (3 Months)
50trim (2 Weeks)
Stage 3 (3 months)
Big Wheel Stage 3 (6 months) my Fav
Holset HX35 (6 months) 700whp turbo
Stock turbo its a daily driver now

I've done this once or twice before...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 13 Feb 2010, 01:46 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 123
Default Re: b00st ?

Thanks for all the replies. I will check everything. I'm going to go out and get a video of me going from 1st through 3rd gear. Maybe that will help out on the diagnostics!
__________________
'03 GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T .252
•1/8 Mile 9.644 @ 72.92
•1/4 Mile 15.009 @ 93.50
Mods!
•Intake Box Removed
•3"F 5"R Lowering (Thanks Candyman)
•19" ASA JH9 w/215/35/R19 General's

Traded (04-14-2010)

'06 Mustang GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T 6.107 (Waiting on the wife's smart car to get a head start ;P)
•1/8 Mile 9.152 @ 78.36
•1/4 Mile 14.202 @ 96.69

Car Team Website:
Insufficient Boost [iB]


Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 15 Feb 2010, 12:04 am
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 123
Default Re: b00st ?


__________________
'03 GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T .252
•1/8 Mile 9.644 @ 72.92
•1/4 Mile 15.009 @ 93.50
Mods!
•Intake Box Removed
•3"F 5"R Lowering (Thanks Candyman)
•19" ASA JH9 w/215/35/R19 General's

Traded (04-14-2010)

'06 Mustang GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T 6.107 (Waiting on the wife's smart car to get a head start ;P)
•1/8 Mile 9.152 @ 78.36
•1/4 Mile 14.202 @ 96.69

Car Team Website:
Insufficient Boost [iB]


Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 15 Feb 2010, 12:17 am
xwing777's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2009
Location: Taylorsville NC
Posts: 1,102
Default Re: b00st ?

I can hear a whistle (not the normal turbo sound either) so i would check the line going to the boost gauge to engine for cracks. The plastic line that comes with the gauge gets brittle over time to.
__________________
.
2004 Almond GT, autostick - Only car shows, some weekends but with Stage1!
2003 cranberry 5 speed GT - Fishing with a sleeper Stage3 setup!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 15 Feb 2010, 10:10 pm
ChefTank's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2008
Location: huntsvegas AL
Posts: 262
Default Re: b00st ?

the crusher couplings on the back of the guage can come loose real easy too. i say that because your guage doesn't appear to be in any type of a pod. even if it is 2 sided taped down the movement can cause it to come loose. my computer blows so i only watched the second video but it is not a boost leak. as xwing said i feel it is something in your guage line or connection. GL


Josh
__________________
This is my turbo History:
Stock turbo (1 year)
Big Wheel Stocker (3 Months)
50trim (2 Weeks)
Stage 3 (3 months)
Big Wheel Stage 3 (6 months) my Fav
Holset HX35 (6 months) 700whp turbo
Stock turbo its a daily driver now

I've done this once or twice before...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 24 Feb 2010, 11:34 am
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 123
Default Re: b00st ?

Ok, I took a look at everything under the hood. Everything seems to be in the right spot. I haven't changed anything...and get this...the other day...I was driving down the road and it just works perfectly... didn't change a single thing...stupid chrysler
__________________
'03 GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T .252
•1/8 Mile 9.644 @ 72.92
•1/4 Mile 15.009 @ 93.50
Mods!
•Intake Box Removed
•3"F 5"R Lowering (Thanks Candyman)
•19" ASA JH9 w/215/35/R19 General's

Traded (04-14-2010)

'06 Mustang GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T 6.107 (Waiting on the wife's smart car to get a head start ;P)
•1/8 Mile 9.152 @ 78.36
•1/4 Mile 14.202 @ 96.69

Car Team Website:
Insufficient Boost [iB]


Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:36 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors