PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > Turbo Performance

PT Cruiser Forum

Advertisements
Is it the PCM?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01 May 2019, 03:02 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 10
Default Is it the PCM?

I have an '05 limited turbo lite that started having misfiring and stalling. Eventually it just wouldn't start altogether (Though I had tried another ignition coil before it was died completely with the same issue)

The codes I had were for misfire (but I can't remember the exact ones and my battery has been out long enough to clear them.)
The car turns over fine, battery is good, replaced the cam and crankshaft sensors, I replaced the plugs and checked the plug wires with my multimeter and they are in spec. Plugs weren't getting spark, ignition coil wasn't sending spark. the coil connector was getting a good 12.5v on all three pins, however the signal wires weren't cycling and had next to no current. It's enough to light up an LED but on a another PT I have the signal wires could light up a headlight bulb and it blew out my resistorless LED I was testing with. I checked the wires from the connector to the PCM pins and I got half an ohm, so the wires seem fine.

Is there anything else I need to check before determining that it's the PCM?
And if it is the PCM where's a decent place to get a replacement?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01 May 2019, 05:54 pm
Veteran Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 4,509
Default Re: Is it the PCM?

Sounds to me like you need to check and see if the timing belt is broken. How many miles are on it and do you know if it's ever been changed?
__________________


Ignorance can be educated, crazy can be medicated, but there IS no cure for stupid.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01 May 2019, 06:11 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 10
Default Re: Is it the PCM?

Yeah I changed it March of last year.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01 May 2019, 08:30 pm
Handy_Cruiser's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Oct 2013
Location: Arkansas
Posts: 10,047
Default Re: Is it the PCM?

You may be right.

If me, I'd PM forum member, Myckee. He knows more about these PT Cruiser PCM's than anyone else I know. He's a great guy and can likely give you some ideas.
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02 May 2019, 07:38 am
Veteran Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 4,509
Default Re: Is it the PCM?

I second the motion to contact Myckee. He's helped out several folks on this forum with good PCM's.
__________________


Ignorance can be educated, crazy can be medicated, but there IS no cure for stupid.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03 May 2019, 05:05 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,220
Default Re: Is it the PCM?

With the connector unplugged, the center pin only should have 12.5 volts.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03 May 2019, 01:53 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 10
Default Re: Is it the PCM?

I was testing the wires while connected.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:02 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors