PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Wheels, Tires, Suspension

PT Cruiser Forum

Advertisements
70+ MPH & bumpy???

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 15 Jan 2004, 06:11 am
Regular Cruiser
 
Join Date: Sep 2003
Location: So Cal, USA.
Posts: 129
Default 70+ MPH & bumpy???

Hey there all, The rental I have is a 'Bone Stock' 04 auto, at 70mph+ on the freeways (most of them) the whole car shakes, I accelerate to 80 or so, and it gets worse, and MUST slow down. Only 2200 miles on this low budget car, but somethings wrong, kinda dangerous, even at 60 sometimes. The tires look fine and are @32-35psi. Feels very generic. But enjoyed scootin around town. Speed above 80=death? It was my week long rental. Can't wait for my GT. Stew
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 15 Jan 2004, 11:08 am
CREWZIN's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Location: West Central Florida
Posts: 27,734
Default

Sounds like a case of a bad/bent rim or wheels are way out of balance. Hopefully your week is about up for that rental. Don't forget to tell the rental company about your experience with it. I rented a van when my grandkids came to visit. Was doing some long high speed trips to the airport so thought I'd check it out...found the tires were all about 10 pounds under recommendation. Glad I didn't get on the highway before I checked.
__________________
........
...just CREWZIN along! . . . PT Cruiser Links Moderator
2000 PT. Original Owner, 123,000 miles
MY technical suggestions are given in GOOD FAITH without total guarantee, if in doubt go to a garage.
Cruiser Of The Month (COTM) May, 2015.
Visit My Home Page www.CREWZIN.com
I find it ironic that the colors red, white, and blue stand for freedom until they are flashing behind you.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 15 Jan 2004, 01:40 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Sep 2003
Location: Charlotte, North Carolina, USA.
Posts: 102
Default

Definitely have to agree with the problem being in the wheel(s). Once had a set of TSW Blades on my old import and I was NEVER able to hi-speed balance it above 85 or so. Finally took it to a guy who knew his stuff and showed me that the wheel itself wasn't bent - it was out-of-round. It was a factory defect.

Since it's a rental, I'd bring it to their attention for replacement of the wheel(s) in question.

G'Luck! [^]
__________________
Mike

2003 Patriot Blue GT
\"R\" Package
Autostick
K&N drop-in w/both airbox silencers removed
Brand \"X\" Turbo-up pipe
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15 Jan 2004, 07:06 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

im thinking wheel or wheels also
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 16 Jan 2004, 03:10 am
Regular Cruiser
 
Join Date: Sep 2003
Location: So Cal, USA.
Posts: 129
Default

Thanks fella's, I returned it today, kinda sad, but had my fun. I informed them of the violent shake, and they offered another one (PT), I saw them write up something to have it checked. But with all of the issues I'm having with my PT experiences, I still can't wait (but will) to drive the GT, DAILY.......Stew
__________________
\'04 GT w/auto stick, tinted, remote start, boost guage, BTG exh.,seatcovers, armrests,sunroof,.........
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 21 Jan 2004, 10:19 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

keep us posted stew
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 26 Jan 2004, 12:52 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Oct 2002
Location: London, Ontario, Canada.
Posts: 198
Send a message via AIM to Goldmember
Default

Sounds like the Badyears or maybe a wheel is out of balance
__________________
Boring Gold PT, oops that was 4 years ago
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 26 Jan 2004, 03:14 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,504
Default

Quote:
quote:Originally posted by bobs turbo pt

im thinking wheel or wheels also
Probably threw a wheel weight, is my guess.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 26 Jan 2004, 08:48 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

i had that happen once not on the pt thats why i said it
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 26 Jan 2004, 11:50 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: McDonough (Atlanta), Georgia, USA.
Posts: 600
Default

Definately sounds like wheel problems, I've gotten my Touring Edition 5 speed up to 100+, and I was able to make pretty quick lane changes. No suspension mods, nothing. I bet that rental company will put it back out on the road without looking at anything on the car.
__________________
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:03 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors