PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Wheels, Tires, Suspension

PT Cruiser Forum

Advertisements
Odd Front end noise.

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10 Dec 2012, 12:05 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,354
Default Odd Front end noise.

So earlier this year i started hearing a popping noise whenever i hit a bump coming from my front end on the passenger side on my 03 2.4 non turbo

When i had my annual inspection i failed due to a leaking strut, oddly enough on that side.

Well i replaced the suspension in in the front end. Sound was still there. So upon further inspection haha i realized i had somehow sheared off one of my swaybar links. whole lower bolt head was gone and the swaybar was just hanging. So i replaced both links.....

Noise still remained.

Took it a whole step further and replaced both control arms with ones from autozone, ripped off the bushings and threw on some nice tough moog ones.

POPPING IS STILL THERE . Looked at my tie rods, no play in the wheels at all, axles are in great shape, boots are solid........

what in the heck is causing this annoying popping sound? it sounds like i have a broken strut, but my front suspension only has 45 miles on it. :/ and im stumped.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10 Dec 2012, 06:56 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,883
Default Re: Odd Front end noise.

Quote:
Originally Posted by pluminator View Post
So earlier this year i started hearing a popping noise whenever i hit a bump coming from my front end on the passenger side on my 03 2.4 non turbo

When i had my annual inspection i failed due to a leaking strut, oddly enough on that side.

Well i replaced the suspension in in the front end. Sound was still there. So upon further inspection haha i realized i had somehow sheared off one of my swaybar links. whole lower bolt head was gone and the swaybar was just hanging. So i replaced both links.....

Noise still remained.

Took it a whole step further and replaced both control arms with ones from autozone, ripped off the bushings and threw on some nice tough moog ones.

POPPING IS STILL THERE . Looked at my tie rods, no play in the wheels at all, axles are in great shape, boots are solid........

what in the heck is causing this annoying popping sound? it sounds like i have a broken strut, but my front suspension only has 45 miles on it. :/ and im stumped.
Take a look at the sway bar mounting bushings. Been some reports of these causing a sound like that. Then there is the strut upper swivel bearing.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12 Dec 2012, 03:30 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,354
Default Re: Odd Front end noise.

Quote:
Originally Posted by Busted_PT View Post
Take a look at the sway bar mounting bushings. Been some reports of these causing a sound like that. Then there is the strut upper swivel bearing.
OOOO that could be it!. because as i said ive changed everything else, but those two mounts for the swaybar itself near the middle have never been touched! ill check that out tomorrow, im gonna replace a wheel bearing on the drivers side that somehow got some grit in it and is grinding a bit . so thats the perfect time to look! thanks!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
front end noise wcerqua General PT Cruiser Discussions 1 05 Jun 2012 08:23 pm
front end noise Luvour04ptgt Wheels, Tires, Suspension 2 29 Sep 2010 07:45 pm
Front End Noise Luvour04ptgt Turbo Wheels/Suspension/Handling 0 03 Sep 2010 10:31 pm
FRONT END NOISE??? help mjb457 Tech & Performance Forum 3 13 Mar 2010 12:41 pm
?? Noise From The Front :( hicomp Wheels, Tires, Suspension 7 17 Oct 2008 02:36 pm


All times are GMT -5. The time now is 11:15 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors