View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 21 Apr 2005, 04:31 pm
Ctown Ctown is offline
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2004
Location: .
Posts: 257
Default Jumping PT suspension ??

1st off I have a 100% stock 01 LE PT with new Poly bushings.

The car suspension feels OK on flat smooth roads but when I go over random continous small bumps road going 50+mph sometimes I can feel the car is jumping from side to side. It's the feeling that all 4 wheels lost contact with the road. Sometimes only the rear would jump and u can feel it jump from right to left. It would be fine if on dry roads but on wet and snow the car would 100% spin out.

I know the PT has a floaty? spongy boat feel suspension but this is a little dangerous.

I have checked the struts and shocks and they're still OK. Is it the:

1)Shocks are too old?
2)It just the OEM springs?
3)It's the sway bars? (big would be better?)
4)it's the design of the suspension and there nothing we can do to make it feel like a BM?
5)New wheels&tires

Reply With Quote
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243