PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 10 May 2009, 04:44 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 123
Default Re: engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

ALTERNATOR!!!
__________________
'03 GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T .252
•1/8 Mile 9.644 @ 72.92
•1/4 Mile 15.009 @ 93.50
Mods!
•Intake Box Removed
•3"F 5"R Lowering (Thanks Candyman)
•19" ASA JH9 w/215/35/R19 General's

Traded (04-14-2010)

'06 Mustang GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T 6.107 (Waiting on the wife's smart car to get a head start ;P)
•1/8 Mile 9.152 @ 78.36
•1/4 Mile 14.202 @ 96.69

Car Team Website:
Insufficient Boost [iB]


Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 10 May 2009, 11:55 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
Wink Re: engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

really?!, I installed a sub woofer, amplifier and equalizer just days ago after change the PCM,
the car starts fine, no signals of low bat or any bat light at the dash board so far...
I will check..
thanks for the help.

regards
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 11 May 2009, 08:14 am
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 123
Default Re: engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

Quote:
Originally Posted by grandcas View Post
really?!, I installed a sub woofer, amplifier and equalizer just days ago after change the PCM,
the car starts fine, no signals of low bat or any bat light at the dash board so far...
I will check..
thanks for the help.

regards
Oh...you put a system in it? You definitely got something wrong with the electrical system then. Either you system is pulling too much from the battery causing the alternator to struggle keeping it charged...therefore you car dies...and when the alternator catches up and charges the batter again..you car resumes running. OR You have a bad ground somewhere causing your alternator to freak out. Check all that and also...buy a capacitor.
__________________
'03 GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T .252
•1/8 Mile 9.644 @ 72.92
•1/4 Mile 15.009 @ 93.50
Mods!
•Intake Box Removed
•3"F 5"R Lowering (Thanks Candyman)
•19" ASA JH9 w/215/35/R19 General's

Traded (04-14-2010)

'06 Mustang GT Autotragic
Drag Stats!
•R/T 6.107 (Waiting on the wife's smart car to get a head start ;P)
•1/8 Mile 9.152 @ 78.36
•1/4 Mile 14.202 @ 96.69

Car Team Website:
Insufficient Boost [iB]


Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 11 May 2009, 11:30 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
Wink Re: engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

hi, thanks for the comment.
here what I got to fix the gear issue: the solenoid pack been changed, (replaced with a MOPAR new spare part) I been told there is something wrong with the electricity, the generator been monitored during the repair process and worked fine, probably I got mess when I ride and the system overload the consumption of battery and the generator cant feed enough power ...... I will install a capacitor

I will keep posted my findings...
regards
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 13 May 2009, 01:34 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Dec 2003
Location: Tallahassee, FL, USA.
Posts: 1,984
Default Re: engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

You definitely have a wire shortage problem somewhere.

I wouldn't say it is because of your stereo. We have a member in our club with 3 TV's and 1000watt amp, no capacitor, car runs fine.

Wiring was done correctly however.

If you crossed something during your install, you will get all sorts of problems.

Bad ground would result in a thumping sound like bass hitting, but not while music is playing a bass tone. That is the feed back of a bad ground.

If you installed a new electric pack, are you talking about your cable pack under the intake plenum?
The pack under the intake plenum works only for the firing of the ignition coils and is typically referred to as the ignition coil pack.

What is your stereo output?
To me it sounds like your starter wires are loose somewhere causing the shortage and the cutting in and out of the engine. If altenator was bad, you wouldn't get engine to turn over at all in most cases. Alternators don't recharge themselves and once burned up are no good.
If you battery is bad or low, the end will start slow and feel sluggish while driving.
__________________
Kingkole02
Just Cruisin, 03 N/A auto. TE Steel Blue w/ pearl coat & chrome package. Too many extras to list, see pics

Last edited by KingKole02; 13 May 2009 at 01:36 pm.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 19 May 2009, 07:58 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
Talking Re: engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

Hi all, well after several and deep revision of all the electric lines and doing isolation of some, better grounding of the system, and made a change for a cal #4 wire for my system, the aplifier is not getting high temp, installed a 1.65f capacitor just to prevent... so, seems like the car is doing fine, thank you all for your kindness help here.

now the next issue is the gass consumtion... but that is other story..

regards
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 19 May 2009, 08:03 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 12
Default Re: engine just shoots down riding !! then turns it again! suddeltly !

here, my beast......
__________________
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine swap / replacement compatibility Brent72 Tech & Performance Forum 11 19 Dec 2013 09:18 pm
engine washing thomasandrewwilliams The Detail Shop 32 17 Apr 2010 11:30 am
Detailing How to Guide Washing your PT Candyman The Detail Shop 1 01 Aug 2008 03:16 pm
"Mysterious" turbo engine noise...??? Gary04GT Turbo Performance 76 21 Aug 2006 08:28 am
Review: $2200 for a NA replacement engine PT Ctown General PT Cruiser Discussions 8 24 Jul 2006 01:08 pm


All times are GMT -5. The time now is 10:41 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors