PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > Turbo Wheels/Suspension/Handling

PT Cruiser Forum

Advertisements
sound not gone...

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09 May 2010, 04:50 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default sound not gone...

hi guys just wandering about tricks for checking if my half shafts are still good? i hear a kinda knocking sound (really sounds like a worn out bearing, but both front bearing are new) and at highway speeds the steering vibrates alot.....suspenssion wise im all stock, and i have 225-45-17 tires.... thnaks a lot!!!
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09 May 2010, 05:11 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,758
Default Re: sound not gone...

Not sure of any "tricks" but if you can get under the car, grab the shafts and see if there's any play in either shaft. There shouldn't be hardly any. Check the boots on each end of each shaft too (#3, 6, 10 and 13 in the second picture). Look for a cut or tare that might let dirt get into the spider gears.





Last edited by CREWZIN; 09 May 2010 at 05:16 pm.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09 May 2010, 07:36 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: sound not gone...

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
Not sure of any "tricks" but if you can get under the car, grab the shafts and see if there's any play in either shaft. There shouldn't be hardly any. Check the boots on each end of each shaft too (#3, 6, 10 and 13 in the second picture). Look for a cut or tare that might let dirt get into the spider gears.




it might sound stupid, but is there a special way to check for play? i mean left/ right....frint to back...up and down....because i know its normal that theres a bit of play when you rotate it......
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09 May 2010, 08:11 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,758
Default Re: sound not gone...

Is there a special way? Not that I know of. As I said, there shouldn't be hardly any play at all, just like on the wheel bearings. Grab hold and push up, down side to side, it should hardly move what-so-ever.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09 May 2010, 08:30 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: sound not gone...

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
Is there a special way? Not that I know of. As I said, there shouldn't be hardly any play at all, just like on the wheel bearings. Grab hold and push up, down side to side, it should hardly move what-so-ever.
thanks..once again, CREWZIN to the rescue!!!
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09 May 2010, 08:40 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,758
Default Re: sound not gone...

Na, I'm just here all the time "monitoring". Almost anyone else could help you out if they can beat me to the forum.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12 May 2010, 05:04 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: sound not gone...

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
Na, I'm just here all the time "monitoring". Almost anyone else could help you out if they can beat me to the forum.
i dont think they can be as quick as you lol...do you know if its a hard work to change them yourself?
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12 May 2010, 07:31 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,758
Default Re: sound not gone...

I've never tackled a job like that myself. so I really can't say what, if any, kind of specialized tools or expertise is needed.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 30 May 2010, 07:58 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: sound not gone...

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
I've never tackled a job like that myself. so I really can't say what, if any, kind of specialized tools or expertise is needed.
ok...im awaiting money to repair it we're quite sure its the half shafts.....
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 31 May 2010, 11:28 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntington Beach, CA, USA.
Posts: 1,799
Default Re: sound not gone...

Quote:
Originally Posted by superpug666 View Post
...do you know if its a hard work to change them yourself?
Give us an idea of your mechanical ability and your tools. It really is not a hard job but you need the tools. Most specifially a 22mm socket (I think it's 22mm anyhow, I would need to check) and you need a torque wrench or torque multiplier that will get you up to 180#'s of torque to put the axle nut back on. You might need a 3 jaw puller if the axle splines are stuck at the steering knuckle. Other than that pretty basic hand tools, floor jack is useful along with jack stands etc
__________________
'03 Inferno Red GT, 5 speed, STAGE 1, Mopar BOV, Plastic Intake, Modified Upper and Lower Airbox, Custom Airbox-to-turbo pipe, Borla dual exhaust, Maddog Short Shifter, Drilled/Slotter Rotors, Ceramic Pads, chrome wheels, chrome door spears, AMP chrome fuel door, PT Cruiser 3rd light diffuser, H&R Springs, Rear Sway Bar added, MGW chrome door lock pulls, Blane's hood struts, Custom license plate mount, some interior dress up stuff...more to come
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 PT w/AM FM CD & FM no Sound sinsativ Sound and Security Forum 6 23 Feb 2010 10:25 pm
No sound Help please. demon666 Sound and Security Forum 4 17 Aug 2009 05:36 am
GRRRRRRR sound need help csd Tech & Performance Forum 9 05 Apr 2008 10:30 am
GT OEM Sound System bados Sound and Security Forum 2 29 Oct 2007 04:48 pm
Wired for sound? CREWZIN Sound and Security Forum 14 23 Jun 2004 08:13 pm


All times are GMT -5. The time now is 06:13 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors